Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Aksiyon var, reaksiyon yok!

Senaristlerimiz arasında işi en kolay olanlar, 'derin devlet' dizisi için hikaye yazanlar...
Çünkü bu iş için en bereketli coğrafya üzerinde yaşıyorlar.
Memlekette iyi gazete okuyan, okuduğunu anlayan, anladığını sorgulayan herkes rahatlıkla bu tür bir dizi yazabilir.
Kim bilir yabancı senaristler bizimkilere ne kadar gıpta ediyordur. Hani bizim bir haftalık 'derin devlet' gündemiyle elin Amerikalısı beş yıllık dizi stoku yapar, o kadar yani... (Adamlar hâlâ Watergate Skandalı ve Kennedy Suikastı üzerinde zıplayıp posasından film ve dizi çıkarmaya çalışıyorlar. Vah yazık!) Bu yıl bizde de bol miktarda 'derin' dizi ekranı süsleyecek.
Kurtlar Vadisi: Pusu Kanal D'de, Beyaz Karanfil ATV'de seyirci karşısına çıkacak. Star'ın bu kulvardaki iddialı dizisi Reaksiyon ise pazartesi akşamı reyting tartısına çıktı. Gelin görün ki, 'darası', kendisinden ağır çekti. Onca masraf, onca tanıtıma rağmen, Karadayı'nın üçte biri kadar izlenebildi.
Bence dizideki özel tim, paralel devletin adamlarından önce, Mahir'i ortadan kaldırmalı!..
Erdal Beşikçioğlu'nu 'Behzat Ç.' olarak tanıyan hayranları için Reaksiyon tam bir hayal kırıklığıydı. Çünkü bizim bitirim, salaş, dengesiz komiser gitmiş, yerine 'ciks' bir salon adamı gelivermişti.
Ayrıca Arka Sokaklar tarzı hap gibi yutulabilen kolay polisiyelere ve Kurtlar Vadisi:
Pusu türü 'raconun, konudan önce geldiği' dizilere alışık seyirci için de Reaksiyon fazla 'derin' gelmiş olabilir.
Eh, daha seçici olanlar ise zaten bizim kanallarda ne arasın; CNBC- e'de ve internet üzerinden izlenebilen yabancı portallarda bu türün feriştahı varken?
Dizi için hiçbir fedakârlıktan kaçınılmamıştı. Biri hariç:
Otomobil camı... Müsteşara yönelik suikast girişimi sırasında elinde otomatik tüfekler bulunan muhteremler nereden baksanız 300-500 el ateş ettiler ama onca otomobil içinde bir tanesinin camı kırılmadı! Ben hayatımda prodüksiyonu bu kadar düşünen bir başka suikast timi daha görmedim.
Diyeceğim o ki; böyle aksiyona, böyle reaksiyon...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA