Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Senaristler askere!

Reaksiyon dizisindeki 'rütbe kaosu' hakkında bu hafta pek çok izleyici eleştirisi geldi.
İşte, okurumuz Murat Kılıçarslan'ın uyarısı: "Reaksiyon'un ilk bölümünde, muhtemelen sorgulamaya götürülen iki astsubayın, kendinden rütbece alt kademede olan kıdemli uzman çavuşa, 'Başçavuşum' diye hitap etmesi, ayrıca kadın üsteğmen ile uçağı havaya uçuran üsteğmenin aynı uzman çavuşa 'Astsubayım' demeleri, filmin senaristlerinin askerliğini yapmamış olabileceğini akıllara getiriyor. Saygılarımla."
Bir başka okurumuz Can Aktan da aynı konuya dikkat çekmiş: "Oğuz Yüzbaşı'nın iki askerinin Diyarbakır'dan alınıp İstanbul'a sevk edilme sürecinde onlarla beş-altı kademeli bir uzman çavuş ilgileniyordu. Ancak işin ilginç yanı herkes (Oğuz Yüzbaşı'nın komşusu olan üsteğmen, Nehir Erdoğan-savcı üsteğmen) ona 'Başçavuşum' diye hitap ediyordu. Askerliğini yapmış birisi olarak uzman çavuş rütbesindekilere 'Başçavuşum' diye seslenildiğini hiç duymadım.
Daha da ilginci, iki asker İstanbul'a sevk edilirken aynı askere yine 'Başçavuşum' dediler.
Askerlerin rütbesi üstçavuştu ve başçavuşun üstçavuşun üstü olduğu düşünüldüğünde ona 'Komutanım' demeleri gerekirdi.
Askerde üstüne bu şekilde seslenirsen, çok iyi sonuçları da olmayabilir üstelik! Normalde bordo bereli olarak binbir güçlükten, çatışmadan geçen askerlerin bir rütbeyi şaşırmaları bana ilginç geldi doğrusu!"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA