Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İki çekimden sonrası

Haberi Posta gazetesinde okudum. Yakında Erkan Petekkaya ile Paramparça adlı dizide başrol oynayacak olan Nurgül Yeşilçay, yönetmene "Bir sahneyi en fazla iki kez çekerim" şartı koymuş.
İnanılır gibi değildi.
Sevgili Mevlüt Tezel dün haberin asparagas olduğunu, Nurgül'ün Instagram hesabındaki kendi ifadesinden yola çıkarak yazınca, zaten inanmamamız gerektiği de ortaya çıktı.
Tabii ki Nurgül, daha dizi başlamadan yönetmenini madara edecek ve bugüne kadar çalıştığı pek çok usta yönetmeni taca çıkartacak böyle bir açıklama yapacak kadar şuurunu yitirmiş değil. Ama eminim, öyle düşünen oyuncular da var. Yani yönetmenin sahneleri tekrar tekrar çekmesinden çok sıkılanlar...
Dünyanın en kariyerli oyuncuları bile kendilerini tamamen yönetmene teslim eder. Adı üzerinde, 'yönetmen' o yapımın idarecisidir.
Yani en üst makamıdır.
Sahnenin herkesten önce onun gözüne ve içine sinmesi gerekir. Ya inanıp güvenmediğin o yönetmenin dizisinde oynamayacaksın ya da sözleşmeye imza attığın andan itibaren onun 'yönetimine' tabi olacaksın. 'İki sahneye kadar yönetmensin, ondan sonra değilsin' diye bir mantık olabilir mi?
Robert de Niro'nun, yönetmen "Tamam" demesine rağmen, kendi isteğiyle her sahnede en az üç yedek plan daha çekilmesi için set ekibine 'ricada' bulunduğu söylenir.
Dünyanın en iyi futbolcuları, normal antrenman süresi bitip de takım arkadaşları soyunma odasının yolunu tutarken, sahada kalıp tek başına şut çalışması yapanlar arasından çıkar.
İki çekimden fazlasını 'angarya' kabul edeni bu piyasada oynatırlar. Ama oyuncu olarak değil...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA