Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Peki ya ruh hali?

Kanal 7, Elif dizisindeki sahneyi daha yayınlanmadan medyaya 'gururla' servis etti.
5.5 yaşındaki oyuncu Isabella Damla Güvenilir'in (dizide Elif'i oynuyor) uçurumdan atılma sahnesinin ön hazırlıklarının nasıl bir hafta sürdüğü, çekimlerin nasıl 10 saatte gerçekleştirildiği, miniğin ailesinin nasıl korku ve heyecanla çekimleri izlediği filan anlatılıyordu basın bülteninde.
Ancak, minik oyuncunun ruh halinin korunmasına, geçireceği travmanın önlenmesine yönelik herhangi bir tedbirden söz edilmiyordu ne yazık ki...
Düşünün, ortada 5.5 yaşında bir çocuk var. Zorla uçurumun yanına getiriliyor.
Kendisine benzetilen bir maket, uçurumdan aşağı atılıyor vs...
Çocuk o sahneden etkilenmez mi? (Bültende çocuğun ailesinin bile ne kadar korktuğu, heyecanlandığı belirtiliyor) Umarım, bu sahne için pedagoglar görevlendirilmiştir de bültende belirtmeyi unutmuşlardır.
Hani bazı film ve dizilerin kapanış jeneriğinde yazılır, 'Çekimler sırasında hiçbir hayvana zarar verilmemiştir' diye... Sanırım yeni bir ibareye daha ihtiyaç var: 'Çekimlerde hiçbir çocuğun ruhu zarar görmemiştir...'

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA