Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Köpekbalığı masumiyeti

Aslında algılarımızın ve fikirlerimizin oluşmasında en büyük rolü son zamanlarda şov dünyası üstleniyor. Son günlerin moda deyimleri 'algıda seçicilik' ve 'algı inşa etme'nin kökeninde medya manevraları yatıyor.
Bunun en güzel örneğini bu hafta Kel Alaka adlı gösterisinde Atalay Demirci verdi. Atalay şöyle dedi: "En koktuğumuz hayvan hangisi? Köpekbalığı...
Peki bu algı ne zaman oluştu? Jaws filmi gösterildikten sonra. Oysa dünyada en az insan öldüren hayvan türü köpekbalığıdır. O sirklerde gülerek izlediğimiz dünya sevimlisi filler, yılda 100 insan katleder. Peki en çok insan öldüren hayvan hangisi?
Sivrisinek...
Bekler miydiniz, bu kadar küçük bir hayvandan bu kadar büyük bir katliam? Peki en çok insan öldüren kim? Yine insan... Dünya üzerinde çeşitli nedenlerle yılda 700 bin insanı, insanlar öldürüyor..."
Zeki Alasya ile Metin Akpınar'ın 'İnsanlığın Lüzumu Yok' kabaresi niye 'ölümsüz', şimdi anladınız mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA