Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bana maymun deyin!

Pazar günü tüm haber bültenlerinde yayınlandı. Muhtemelen izlemişsinizdir. Hindistan'ın Yeni Delhi kentindeki tren istasyonunda başı boş dolaşan maymun sürüsünün bir ferdi, raylardaki elektrik akımına kapılıp bayılıyor. Sürüden bir başka maymun, yaralı arkadaşının yardımına koşuyor. Önce ona hafifçe vurup ayıltmaya çalışıyor. Sonra ensesinden zarifçe tutup onu silkeleyerek ayıltmaya çalışıyor. Son çare, arkadaşını bir su kanalına batırıp çıkararak kendine gelmesini sağlıyor. Maymun, can kurtarmak için olağanüstü çaba harcarken, istasyondaki 'insanlar' müdahale etme gereği duymadan 'üç maymunu' oynuyor.
Hemen ardından bir başka haber. Bu kez olay yeri Van... Aracın biri, yoldaki yavru köpeğe çarpmış. Şoför, yaralı hayvana dönüp bakmadan yoluna devam etmiş. Arkadan gelen diğer araçlar da, durup yardım etmek yerine zigzaglar çizerek oradan uzaklaşıyor. Minik kuçunun yardımına, kardeşi yetişiyor. Önce patisiyle ona hafifçe dokunup uyandırmaya çalışıyor. Bir an olsun kardeşinin başından ayrılmayarak onu yalamaya başlıyor. 'İt' deriz ya hani köpeğe... Aşağılamak, hakaret etmek için kullanırız çoğunlukla. 'İt kopuk' deriz, işe yaramayana, serserilik edene... İkiyüzlü, sahtekar, düzenbaz, oyunbaz olana 'maymun' sıfatını yakıştırırız hemen.
Biri şakanın, esprinin dozunu azıcık kaçırdı mı 'Şebeklik etme' diye çıkışırız. Bir başkası ekranda fazla göründü mü, reyting adına taklalar atmaya başladı mı, 'medya maymunu'na çıkar adı hemen...
Pakistan'da okul basıp 150 çocuğun kafasına kurşun sıkan, öğretmenlerini onların gözleri önünde diri diri yakanın adı 'insan' olarak geçer oysa aynı bültende...
Bana 'it' de diyebilirsiniz bundan böyle, 'maymun' da...
Alınırsam, 'insan' olayım...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA