Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Tabiat ananın söylediği

Son günlerde insanlık derslerini hep hayvanlardan alır olduk... Elektrik çarpan arkadaşına ilk yardımda bulunan maymun, otomobil çarpan kardeşinin başından ayrılmayıp onu yalayarak uyandırmaya çalışan yavru köpekten sonra bu kez Bursa'dan öyle bir görüntü geldi ki; bize anne olmanın nasıl bir erdem olduğunu bir kez daha hatırlattı.
Kar yağışının bastırmasıyla yedi yavrusu donma tehlikesi geçiren bir çomar, yavrularını tek tek ağzıyla tutup daha sıcak bir yere taşıyordu.
Çenelerinin arasına aldığı yavrularını incitmemek için gösterdiği özen ise göz yaşartacak cinstendi.
İzleyince aklıma ne mi geldi? Dondurucu soğukta yavrusunu cami avlusuna, çöp konteynırına terk eden sözde anneler, kendisine emanet edilen yavruya yemek yemiyor diye işkence yapan bakıcı müsveddeleri...
Annelik yolda da bulunmuyor, yola da terk edilmiyor. Bunu bize 'doğa' söylüyor. Zaten ona boşuna 'tabiat ana' demiyorlar...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA