Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Mahsun ve mahzunlar

Mahsun Kırmızıgül, yeni filmi Mucize'ye gelen tepkilerden çok mutlu. Ama televizyon alanında aynı sevinci yaşadığı söylenemez. Zira Mahsun'un büyük umutlarla çektiği yeni dizisi Aşkın Dili Yok'un çekimleri durduruldu ve ekibi de dağıtıldı.
Başlıca rollerini Deniz Çakır, Yiğit Özşener ve Murat Ünalmış'ın üstlendiği ve seti Tatvan'da kurulan dizinin ilk iki bölümü çekilmişti. Mahsun da son dönemde Boyut Film'in yapımlarına gösterilen büyük ilgiden cesaret alarak, 'Hele bir çekmeye başlayalım da, nasıl olsa yayınlayacak kanal bulunur' diye düşünmüştü. Ancak dizinin öyküsü, kanallar tarafından 'tehlikeli' bulununca, proje durduruldu. Yani Mahsun, Aşkın Dili Yok dizisini yayınlatacak kanal bulamamıştı.
Dizi, biri Egeli, diğeri Doğulu iki ailenin kesişen hayat hikayesini anlatıyordu. Ailesi Doğu'da şehit düşen ailenin ikinci oğlu, savcı olarak Tatvan'da görevlendirilmişti. Aile, 'Oraya gidemezsin' diye baskı yapıyordu. Savcı orada, evlatları dağa çıkıp terörist olan bir ailenin kızına gönlünü kaptırınca, aşıklar kendilerini bölgesel ve etnik bir çekişmenin içinde buluveriyordu. Bu modern Romeo-Juliette hikayesi, aslında 'çözüm sürecine' katkı vermek, ülkenin iki yakasını aşk paydasında bir araya getirmek gibi zorlu bir göreve soyunmuştu. Ancak konunun işleniş biçimi, içinde bulunduğumuz hassas günler için 'sakıncalı' bulundu. Hiçbir kanal diziyi yayınlamaya cesaret edemedi.

YA ÇÖZÜM SÜRECİ?
Bu arada 'Dizi nasıl olsa tutar' diye evini barkını Tatvan'a taşıyan oyuncular ve teknik ekip mensupları bile vardı. Hatta Deniz Çakır'ın kedisini bile Tatvan'a götürdüğünü duydum. Teknik ekipten bazıları ise İstanbul'da aylarca boş kalacak evleri için kira ödememek adına eşyalarını Tatvan'a getirip yeni ev açmışlardı. Pek çok oyuncu ise bu dizi yüzünden, gelen diğer teklifleri geri çevirmiş ve projenin durdurulmasıyla 'ortada' kalmışlardı.
Ne yalan söyleyeyim, bu gelişmeyi duyunca memleketin kanayan yarası haline gelen çözüm süreci konusunda umutsuzluğa düştüm. Televizyonda hikayesini bile izletemeyecek durumda isek, çözümün kendisine nasıl ulaşacağız peki? Aşkın Dili Yok bile ekranda 'dilsiz' kalırsa, neyi konuşacağız?
Sanırım hem Mahsun'un, hem de çözümden medet umanların yeni bir 'Mucize'ye ihtiyacı var... Ben her şeye rağmen umutluyum...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA