Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kadınlara 'emsal'

Kim Milyoner Olmak İster? izleyicileri önceki gün ATV ekranlarındaki Kayserili Emsal Teyze'yi büyük bir hayranlıkla izledi. Eşinin ve oğullarının karşı çıkmalarına ve "Rezil olacaksın, gitme" diye aşağılamalarına aldırmadan, kızının desteğiyle Develi'den kalkıp gelen Emsal Tetik, pek çok üniversite mezununun daha ilk soruda elendiği bilgi yarışmasında 60 bin liralık soruyu bile gördü.
'Dilimize İtalyanca'dan geçen, 'el arabası' anlamına gelen ev eşyasının adı nedir?' sorusunda risk almayıp hem akıllı, hem kanaatkar olduğunu bir kez daha kanıtlayan bu Anadolu bilgesi kadın, 30 bin lira ile birlikte hepimizin yüreğini de kazandı. (Doğru yanıt, 'karyola' olacaktı)
Ama asıl olay, haber bültenlerine yansıyandı. Emsal Tetik'i Develi'ye dönüşünde komşu kadınlar, davul zurna ile karşıladılar. Ancak onu karşılayanlar arasında oğulları ve kocası yoktu. Emsal Hanım yılmadı. Kocasının iş yerine gitti. Eşi de sonunda onu takdir edip kutlamak zorunda kaldı. Emsal Tetik, habercilere yaptığı açıklamada "Sende genel kültür yok. Oraya gidip hem kendini, hem de bizleri rezil edeceksin dediler. 30 bin lirayı kapak gibi onların suratına çarptım" dedi.
İşte budur...
Biz erkekler her ne kadar tam tersini gerçekleştirmek için uğraş versek de, kadınlarımızı şiddetten, terörden, baskıdan kurtaracak gerçek ilacın ismi bellidir: Özgüven!
Kadınlarımız için artık 'Emsal' belli... Onun ardından yürüsünler, yeter...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA