Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Beren'den ince 'saat' ayarı

Beren Saat'in tüp bebek yoluyla ikiz sahibi olacağı yönündeki haberler manşetlere çıkar çıkmaz; o sakin, o sessiz, o 'cool' Beren Saat'ten müthiş bir açıklama geldi.
Öyle haklıydı ki...
Önce, medya mensubu olarak hepimizi kendimize getirecek, vicdanımıza ayna tutacak o açıklamanın satır başlarını hatırlatayım:
"Sevgililiğimizin ilk aylarından beri çıkan kim bilir kaçıncı hamilelik haberi; yine de hiçbir şeyi düzeltme ihtiyacı duymuyorum. Sadece atmaca gibi saldırmayı biraz durdursanız, bu haberi yapmanın reklam meraklısı bir hastanenin, hasta haklarını hiçe sayarak bilgi sızdırma suçu işliyor olabilme ihtimaline iştirak etmek olduğunu anlasanız, böyle haberlerin önce çekirdek aile içinde kutlanma ve sonra yakınlarına kendileri tarafından haber verebilme hakkını çiğnemek olduğunu idrak edip saygı gösterseniz; hem suç ortaklığı etmemiş, hem de daha insani davranmış olursunuz. Bu haberler de diğer haberler gibi yine umrumda değil. Ama mesleki refleksim gereği empati kurmadan geçemiyorum; başka bir kadın olsam bu süreçte çok incinebilirdim. Belki bu not başka kadınlara verebileceğiniz psikolojik zararı azaltır. Psikolojik şiddet de bir şiddet türüdür! Hamilelik benimki gibi zayıf bir vücutta zaten uzun süre saklanabilecek bir haber değil, olunca nasılsa öğrenirsiniz... Sevgiler."
Evet, bir ünlünün bebek sahibi olup olmadığı dünyanın her yerinde magazin haberidir. Ama bizler bu haberleri yaparken, siz okurlar da takip ederken aslında hangi hassasiyetlerin üzerine bastığımızı, empatiyi nasıl ıskaladığımızı fark edemiyoruz ne yazık ki... İşte pek çoğumuzun aklına gelmeyenleri, sevgili Beren Saat bu kısa uyarı notuyla o kadar güzel özetlemiş ki...
Evet, bazı reklam meraklısı hastaneler, doktorlar ya da kurum çalışanları; bu son derece mahrem bilgiyi, hipokrat yeminlerini ayaklar altına alarak medya ile paylaşabiliyorlar. Çiftler, tam anlamıyla emin olamadıkları bu çok özel bilgiyi anne-babalarıyla bile paylaşamadan medyada görüyor, mahçup oluyorlar. Bir kadının bu en mahrem, en özel hatırası, hoyratça afişe ediliyor. Zaten doğum gibi kutsal ama aynı zamanda son derece travmatik bir dönemi atlatmaya çalışan naif kadın ruhları nasıl örselenmesin ki?
Sevgili dostlar, bir süreliğine Greenweech'ten ayrılıp 'Beren Saat ayarı'na geçmekte fayda var...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA