Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İşte yeni kanalım

Köşemizin müdavimleri nasıl bir belgesel tutkunu olduğumu bilir. 'Postacı izin gününde şehri dolaşır' misali, ekran başında ne zaman yorgun düşsem, ne zaman kirlensem hemen bir belgesel kanalı açıp ruhumu ve beynimi çitilerim.
Favorilerimi de bilirsiniz.
National Geographic, Discovery Channel, BBC Knowledge, History Channel vs... Ama artık hepsine bedel yeni bir kanalım var.
Hem de öz be öz Türk kanalı:
TRT Belgesel...
Ne yalan söyleyeyim, eskiden ödüllü belgeseller kuşağı dışında TRT Belgesel'e sadece göz ucuyla bakardım.
4 Nisan Cumartesi günü yeni yüzü ve yeni içeriği ile karşıma çıktı. Hiç abartmıyorum, gün boyunca TRT Belgesel'den gözümü alamadım.
TRT'nin çiçeği burnunda genel müdürü Şenol Göka ve TRT Belgesel Kanal Koordinatörü Süleyman Tezgel'i gönülden kutluyorum; böylesine uluslararası standartlara sahip, içeriği zengin, özenli ve düzenli bir belgesel kanalı yarattıkları için...

EN GENİŞ YELPAZE
Az önce saydığım yabancı belgesel kanalları var ya, bizim TRT Belgesel sanki hepsini bünyesinde toplamış. Gezi izlenimlerinden tarihi yapımlara, bilim ve mekanik belgesellerinden kriminal programlara kadar son derece geniş bir yelpazede izleyiciye sesleniyor.
Doğa belgeseli Yok Olmadan Keşfet'e bayıldım.
Discovery Channel'da izleyip de iç çektiğim otomobil tamir programlarının en 'bizdeni' Tamirhane'nin dramatik örgüsünü çok sevdim.
Sanki benim yıllardır sanayi sitelerinde yaşadığım trajikomik olayların dizisini çekmişler. Fikirhane tam da bizim izleyeceğimiz türde bir bilim belgeseli olmuş. Gariban seyyar çaycı için yaptıkları güneş enerjili araba nedeniyle hepsini alınlarından öpüyorum.
Son Karar'ı izlerken bir tsunamiye otomobilimin içinde yakalanırsam ne yapmam gerektiğini öğrendim. Özel Tim'de Türk askerinin kahramanlığı, kararlılığı, direnci ve disiplini karşısında hem büyülendim, hem koltuklarım kabardı. Fragmanını izlediğim Gizemli Gerçekler'i ise iple çekiyorum. Çünkü Osmanlı saraylarında yaşanan birbirinden gizemli olaylara ışık tutacak.
Gece yarısı ekrana gelen Nöropsikoloji ile tüylerim diken diken oldu ama bilgi dağarcığıma da yenilerini kattım.

EN LEZZETLİ MÖNÜ
Özetle, gün boyunca kendimi şeker ve çikolatadan yapılmış evlerin arasında hoplaya zıplaya dolaşan masal kahramanı gibi hissettim. En iyisi size kanalın bugünkü programından seçmeler sunayım. Eğer benim gibi günün kirinden, geriliminden kurtulmak için belgesellere sığınma ihtiyacı hissediyorsanız, işte yeni mabetleriniz:
09.19 Bir Koşu Türkiye, 10.03 Tatlı Hayat, 12.00 Tamirhane, 12.30 Fikirhane, 13.05 Gizemli Gerçekler, 13.35 Son Karar, 14.05 Aslı Gibidir, 14.35 Çizgisiz Defter, 16.21 Bir Koşu Türkiye, 18.51 Özel Tim, 19.21 Yasaklar Tarihi, 20.00 Dev Yapılar: Yeni Greensburg, 20.44 Yüzler, 20.58 Bir Türk Filmcinin Dünya Yolculuğu, 21.30 Komşu Ülke Ortadoğu, 22.00 Savaşın Öteki Tarafı, 23.35 Osmanlı Sarayları, 00.35 Nöropsikoloji, 02.35 Hayvanların Süper Duyuları.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA