Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Uzakta bir 'Serhat' türküsü

Eğer yurt dışında mütevazı bir yaşam süren gerçek bir ses sanatçısı değil de Türkiye'de yaşayan, muhabirleri her gün köşe bucak peşinden koşturan, işi gücü sözde rakiplerine laf sokmak olan bir polemik dilberi olsaydı, şimdi ismini burada değil, anlı şanlı gazetelerin birinci sayfalarının sür manşetlerinde okuyacaktınız, 'Dünyayı sallıyor' başlığıyla... Ama o dünyayı sallarken, bizim memlekette kimse onu sallamıyor, sırf magazini eksik olduğu için...
Serhat Hacıpaşalıoğlu...
Onunla her yıl bir tek gün omuz omuza geliriz; Liselerarası Müzik Yarışması'nın jüri locasında.
Yıllardır bu önemli müzik organizasyonunu saat gibi tıkır tıkır işletir. Bunu sadece gençliğe hizmet olarak görür.
Hepimizi yılda bir kez Bostancı Gösteri Merkezi'nde toplar ve sahneye sürdüğü gençlerle 'bu ülkenin geleceğinin ne kadar parlak, ne kadar umut verici olduğunu' gözümüze sokar.
Bizler onu Riziko'nun sempatik mi yoksa soğuk mu olduğuna bir türlü karar veremediğimiz sıra dışı sunucusu olarak tanıdık. Ve unuttuk...
Ama unutan sadece bizdik.
Dünya onu ve onun müziğini sevdi, onurlandırdı.
Hacıpaşalıoğlu'nun son single'ı 'Je M'adore', önce yaşadığı Fransa'da, sonra tüm Avrupa listelerinde hit oldu. İngiltere Dans Şarkıları Listesi'ne son göz attığımda 5'incilikten 2'nci sıraya kadar yükselmişti.
Belki de siz bu satırları okurken, zirvede olacak. Şarkı için hazırlanan klipten ise gözümü alamadım. (Paris yakınlarında bir şatoda 30 kişilik ekip ve 20 dansçıyla tam 24 saatte aralıksız çekilmiş.) Serhat zaten muazzam bir dansçı. Besteliyor, söylüyor, dans ediyor, süper giyiniyor ve karizması ile her gönüle giriyor. Bir Fransız'ın Hacıpaşalıoğlu diyebileceğine inanabiliyor musunuz? Ama o, ismini tüm Fransızlar'a ezberletiyor. Peki sizin haberiniz var mı?
Yok... Nasıl olsun ki!
Çünkü medyayı yöneten batıl kafalara göre adamın "magazin değeri" yok!..
Ne güzel dedi Mehmet Aslantuğ, geçenlerde "Bir daha ucuz entrika ve kadına şiddet içeren dizilerde oynamam" sözünü hatırlatıp yeni dizisini sorgulayan gazetecilere: "Evet, büyük konuşmuşum, hata etmişim. Ama bana mı hesap soruyorsunuz? Gidip reyting sisteminize hesap sorsanıza!" Öyle ya, adam en kaliteli, en özgün dizide, en muhteşem performansla oynadı ama reyting sisteminin söylediğine göre kimse seyretmedi. Bu medya ve bu reyting sistemi yüzünden kim bilir daha kaç değerimizin üzerine basıp geçeceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA