Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ya çocuk olmak?

Diyarbakır'da PKK'nın okul bahçesinden indirdiği Türk bayrağını yeniden göndere çeken 10-11 yaşlarındaki dört kahraman çocuğun görüntüleri sizi de duygulandırmadı mı? Türk, Türkiyeli ve Türk halkları tartışmaları ile milletin beyninin bulandığı şu günlerde o görüntüleri görüp de gözüne buğu inmeyen birinin Türk kelimesini ağzına almaması gerek zaten.
Ama kalbimin bir yanı o çocuklara ve onları yetiştiren ailelere alkış tutarken, bir yanı kaygıdan güm güm atıyordu. 'Kahpe terör örgütü ya o çocukları ve ailelerini hedef alırsa' diye geçirdim aklımdan... Çocukların yüzleri uzak görüntülerde pek seçilmiyordu ama yine de bülten sırasında kamufle edilmeleri gerekirdi diye düşündüm. Çünkü iki dakika önce aynı bültende izlediğim bir haber, dünya çocukları adına duyduğum korku ve tedirginliği artırmaya yetmişti. Birkaç ay önce Ramallah'ta tek başına İsrail askerlerine direnip Filistinliler adına cesaretin simgesi haline gelen o sarı saçlı küçük kızın (Ahed Tamimi) ailesinden tam yedi kişi, İsrail'in son günlerde yoğunlaştırdığı saldırılar sırasında ölen 44 kurbanın arasındaydı.
Allah, tüm çocukları terör vahşetinden esirgesin...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA