Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Empati kürsüsü şart!

FOX Ana Haber, 'dosya haberciliği' olarak adlandırdığı yeni bir uygulama başlattı. Başarılı muhabir Özge Gözeger, her hafta bir konuyu ele alıp enine boyuna irdeliyor. Bu haftanın konusu da 'Türkiye'de Engelli Olmak'tı.
İlk bölümde üniversitede okuyan engellilerin karşılaştığı sorunlar gözler önüne serildi. Bedensel engelli bir kızımız, "Tuvaletlerde askı yok. Normal bir insan için bunun önemsiz olduğunu biliyorum ama benim gibi bedensel engelliler için bir tek askının büyük önemi var" diyordu. Bilen bilir; bilmeyenler için anlatmak zorundayım: Bir bedensel engelli, tuvalet ihtiyacını gidermek için bazen tüm elbiselerini çıkarmak zorunda kalır. Peki tuvalette çıkardığı o elbiseleri nereye asacak? Haydi onu da geçtim, tuvalete oturup kalkmak için nereye tutunacak?
Görme engelli bir başka üniversiteli genç kızımız ise asansörlerdeki düğmelerin üzerinde kabartma işaretler bulunmamasını ve sesli uyarı sistemi olmamasını eleştirerek, "Ben her katta kabindekilere 'Hangi kattayız?' diye sormaktan utanıyorum" diyordu. Bir askı, bir kabartma düğme, bir sesli uyarı sistemi... İlim yuvası olması gereken üniversiteler için ne kadar küçük detaylar değil mi? Ama yok... Çünkü empati ne yazık ki üniversitelerde öğretilen bir ders değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA