Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yetiş Beren bacı!

Kösem Sultan, Hürrem Sultan'ın ardından fena halde nal topluyor. Sadece zayıf reyting sonuçlarından söz etmiyorum.
Ne sosyal medyada, ne konvansiyonel medyada, ne de dost sohbetlerinde Kösem'in adı yok.
Oysa Muhteşem Yüzyıl başladığında öyle miydi?
Türkiye daha 20'nci dakikada başka bir şey konuşmaz olmuştu.
Herkes Meryem Uzerli'nin kim olduğunu, nereden geldiğini araştırmaya koyulmuştu.
Halit Ergenç ile Okan Yalabık'ın muazzam oyunculuk düeti herkesin dilindeydi.
Nebahat Çehre, 'Valide Sultan' ile adeta yeniden doğuşunu kutluyordu. Merhum senarist Meral Okay'ın yarattığı her karakter, özellikle şehzadeler, izleyiciden müthiş reaksiyon alıyordu. Dizinin yarattığı büyük tartışma, siyasi kulislerden sosyal platformlara kadar herkesin çenesini yoruyordu.
Peki Kösem Sultan neden Hürrem Sultan'ın gerisine düştü? Naçizane tespitlerimi maddeler halinde sıralayayım:
Kanuni Sultan Süleyman'ın gücü ve ihtişamı Sultan Ahmet'te yok. Ahmet, Kanuni'ye oranla çok daha fazla zaafları olan, kararsız, güvensiz ve 'nötr' bir karakter.
Dizinin prodüksiyonu ne kadar görkemli olursa olsun, Ahmet karakteri ve onu canlandıran genç oyuncu Ekin Koç'un sıradan performansı, izleyiciyi etkilemeyi başaramadı. Kösem bu haliyle kaputunun altında Murat 124 motoru bulunan bir Ferrari'yi andırıyor.
Dizinin yayın günü yanlış.
Kemik bir erkek izleyicinin tutku ile bağlı olduğu Kurtlar Vadisi'nin ve Avrupa Kupası maçlarının karşısında kadın izleyiciyi hedefleyen bir dizinin fazla şansı olmaz.
Terör olayları ve Ortadoğu'da bizim de dahil olacağımız büyük savaş tehlikesi, milli duyguları her zamankinden daha fazlı şahlandırdı.
Böyle bir konjonktürde zayıf karakterli, zigzaglar çizen, aşk sarmalına kapılıp sarayından dışarı adımını atamayan, Yeniçeri ayaklanmasına bile tek başına direnemeyen bir hükümdarı seyirci refleks olarak reddetti. Tüm verilerin işaret ettiği bir gerçek var: Bu seyirciye şu sıralar Diriliş:
Ertuğrul lazım.
Kösem'in gençliği Anastasia'yı oynayan Yunan oyuncu Anastasia Thsilimpou sade ve güzel. Ama metin olarak fazla desteklenememiş.
Karakter, sürekli bir tekrarın içinde patinaj yapıp duruyor.
Durum, yapımcı Timur Savcı'nın da dikkatini çekmiş olmalı ki, Kösem'in olgunluk çağlarını canlandıracak Beren Saat, planlanandan iki-üç hafta önce diziye dahil edilecekmiş.
Bakalım bu 'Yetiş Beren Bacı' feryadı, diziyi kurtarabilecek mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA