Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Şu Adele meselesi

Ünlü şarkıcı Adele'in son albümündeki Million Years Ago şarkısı ile Ahmet Kaya'nın yıllar önce okuduğu Acılara Tutunmak arasındaki benzerlik, öyle üstü kapatılacak, halının altına süpürülecek gibi değil.
Aslında ben de durumun belli müzik kalıplarının ve armonilerin kullanılmasından kaynaklandığını, kasıt olmadığını düşünmüştüm önce. Ta ki ünlü müzik adamı ve Acılara Tutunmak şarkısının aranjörü Osman İşmen, TRT FM'de Michael Kuyucu'nun programına katılıp "Evet, özellikle şarkının A kısmı birebir aynıdır" diyene kadar...
Osman İşmen ile Akademi Türkiye'de beraber çalışma ve onu yakından tanıma fırsatı buldum. Müzik bilgisine ve tecrübesine sonuna kadar güvenirim. Üstelik İşmen, telif davaları için müzik alanında bilirkişilik de yapıyor. Yani tek kelime ile işin uzmanı...
Eğer o "Birebir aynı" diyorsa, ortada sanılandan daha ciddi bir durum var demektir.
Bunca kıyamet koparken Adele'in sessizliğe bürünmesi de bu konudaki şüphelerimi hayli artırıyor doğrusu.
Mesele, 'Bırakalım bu tartışmaları, şarkıların keyfini çıkaralım' düzeyini çoktan aştı.
Adı ne konulursa konulsun, ister esinlenme, ister intihal, ister hırsızlık; durum ciddi...
Bizim müzisyenlerimiz, sinemacılarımız, dizicilerimiz, klip yönetmenlerimiz yıllarca yabancı eserlerle benzerlikler yüzünden aşağılandı, ötelendi, hakir görüldü. Bu kez bizim en sevilen sanatçılarımızdan birine musallat olunmuş. İlk kez haklı olmanın keyfini niye çıkarmayalım ki?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA