Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Leonardo'da capris no!

Bu Tarzanca-İngilizce başlığı hem Leonardo Di Caprio'nun ismiyle kafiye oluştursun, hem de ünlü oyuncunun mütevazılığını ifade etsin diye attım.
Malum, herkes 28 Şubat'taki Oscar ödül töreninde Leonardo'nun ilk heykelciğine kavuşup kavuşamayacağını merak ediyor.
Diriliş'in (Revenant) bu sezonun en çok tartışılan, yazılıp çizilen filmi olması da zaten bu yüzden.
Diriliş'i izlemeden önce National Geographic'de filmin yapım öyküsünü anlatan belgeseli izledim. Film öyle zor şartlar altında çekilmiş, başta Leonardo olmak üzere oyuncular öyle büyük fedakarlıklarda bulunmuş ki; inanamazsınız. Sadece Ontario ormanlarındaki kar örtüsünün devamlılığının mevsimsel şartlar yüzünden değişmesi bile çekimlerin 4.5 yıl sürmesine neden olmuş. Leonardo, karlar üzerinde günlerce sürünmüş, buz tutan nehirlerde saatlerce yüzmüş ve 4.5 yıl boyunca 'gık' dememiş. (Karavanının kliması çalışmıyor diye olay çıkaran bizim dizi oyuncularına duyurulur) Stüdyo şartlarında, dijital efektler yardımıyla çekilmesi olası pek çok sahne ise sırf gerçeklikten ödün vermemek için doğada çekilmiş.
Zaten bu zorluğu, Leonardo'nun tüm jest ve mimiklerinden anlıyor, bu nedenle kendiliğinizden filmin içine giriveriyor, onunla birlikte acı çekiyorsunuz.
Diyeceğim o ki; eğer Akademi üyeleri değerlendirme yapmadan önce o belgeseli izlemişlerse, en iyi erkek oyuncu ödülü başkasına gitmez!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA