Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Gündemin adı: Müge Anlı

Müge Anlı'nın atv'deki programı; sadece Türkiye için değil, dünya televizyon tarihi adına da bir dönüm noktası. Düşünün; sabah kuşağına bir reality şov programı koyacaksınız ve 15 yıl boyunca zirveyi kimselere bırakmayacaksınız. Sizi taklit etmek için kimler kimler kendini ekrana atacak ama hepsi reyting listesinin dibini boylayacak. Pek çok ilin emniyet müdürlüğüne nal toplatacak kadar adli olayı açığa kavuşturacak, onlarca katil, sapık yakalayacaksınız. Sherlock Holmes'a bile nasip olmayacak bir başarıyla iz sürecek, 20-30 yıldır birbirinden ayrı düşen aile fertlerini yeniden buluşturacak, insanların hayatını adeta temize çekeceksiniz. Stüdyoda birbirinden kan almaya hazır insanları, televizyonun yerleşik kurallarının dışına çıkmadan idare edecek, hukukun üstünlüğünden asla taviz vermeyeceksiniz. Yıllarca bu kadar bıçak sırtı bir denge üzerinde yürüyüp bir an bile sendelemeyerek, halkın en güvendiği insanlardan biri olacaksınız. Kolay mı? Tabii ki değil. Müge'nin programı bana göre iletişim fakültelerinde tez konusu olmak bir yana, kürsü olmayı bile hak ediyor.
Programın bir başka önemli başarısı ise adeta tek başına Türkiye'nin üçüncü sayfa gündemini oluşturması. Medya takip ajansı İnterpress'in araştırmasında, Müge Anlı ile Tatlı Sert'in haber olma konusunda yeni sezona hızlı bir giriş yaptığı ortaya çıktı. Araştırmada, Müge Anlı ile Tatlı Sert'in 78 haberle ilk sırada yer aldığı tespit edildi. Zuhal Topal'la adlı program, -ki geçen ay sahte nikah memuru olayıyla sansasyon yaratmıştı- 35 haberle ikinci sırada yer alırken, üçüncü sırada ise 28 haberle Esra Erol'da adlı programın olduğu saptandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA