Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu da dijital starımız

Sonunda bu da oldu... Türkiye'miz ilk dijital pop starını yarattı. Adı Saruzeen. Şahane şarkı söyleyen, bir o kadar da güzel dans eden, çıtı pıtı bir genç kız.
Yüzde 100 Türk tasarım, yazılım ve uygulama projesi olan dijital star Saruzeen, ilk şarkısı Diz Çökeceksin'e çekilen(!) klibiyle müzik televizyonları, digital platformlar ve radyolarda yerini aldı.
Saruzeen'in tamamen animasyondan oluşan klibi aynı zamanda şarkının sözlerini yazan besteci Yiğit Özcan tarafından yapıldı. İllüstrasyonları mimar ressam Tiraje Özcan tarafından yapılan Saruzeen'in Mart ayının ilk haftasında ise mobil aplikasyonu yayınlanacak.
1999 yılından bu yana animasyon ve yapay zeka sistemleriyle uğraşan, aynı zamanda müzisyen olan Yiğit Özcan ve ekibi tarafından geliştirilen Saruzeen'in dünyada geliştirilmiş olan diğer yapay zekalardan farklı iki özelliği; sesle eş zamanlı hareket edebilen ve kendi bestelerini söyleyen bir dijital şarkıcı olması.
3D animasyonun ses ile eş zamanlı hareket edebilmesine imkan veren bu yazılım ile Saruzeen, hologram teknolojisiyle orkestra eşliğinde canlı performans yapabildiği gibi, konuk olduğu programlarda da karşılıklı sohbet edebiliyor.
Eh, artık Beyaz Show mu olur, Dada mı, Üç Adam mı, Elin Oğlu mu bilmem, bu hafta Saruzeen'i bir şovda sohbet ederken görmek isterim.
Sahi, bizimkinin yazılımına 'Polemik çıkarma, rakip şarkıcıya sallama' özelliği de yüklendi mi acaba?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA