Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

En gerekli kamu spotu

Ülkemizde madde bağımlılığı yaşının giderek düşmesi aslında en önemli sorunumuz olması gerekirken, ne yazık ki terör ve siyasi çekişmelerin kapladığı gündemde ön sıraya bir türlü çıkamıyor. Okurumuz Kemal Kozan ise bu konuda özellikle ebeveynleri uyaran kamu spotlarının gerekliliğinden söz etmiş:
"Merhaba Yüksel Bey, bugün size sosyal medyada paylaşılan bir resim ve altındaki yazı ile ilgili bir konudan bahsetmek istiyorum. Yazının konusu; uyuşturucu. Paylaşılan resim ise türlü renklere boyanmış, üzerine değişik resimler, figürler eklenmiş, her çocuğun bakkaldan, marketten aldığı sıradan albenili şeker veya sakız görünümü verilmiş haplar. Altında da kısaca şu ifade yazıyor: 'Dikkat! Eğer çocuğunuzun çantasında bunlardan varsa uyuşturucu bağımlısıdır.' Fotoğrafı ve yazıyı görüp dehşete düşmemek elde değil çünkü uyuşturucu tacirlerinin hedefinin ilk ve ortaokula kadar uzandığının bir göstergesi gibi.
Bugüne kadar bu konuda bir kamu spotu yayınlandı mı bilmiyorum, en azından ben denk gelmedim. Ama devletimizin en kısa sürede buna el atıp çocuklarla birlikte ailelerini de bilinçlendirmesi gerekiyor. Hani özendirmemek adına bu tür zararlı maddeler buzlanarak gösteriliyor ya, bence tam tersi yapılmalı, hatta ailelerin çocuklarıyla birlikte izleyebileceği bir saatte bu şeker görünümü verilmiş zehirlerin zararlarıyla birlikte tanıtımının yapılması gerekir. Çünkü internet kullanmayan, gazete okumayan binlerce aile var ve böyle bir şeyden haberleri bile yok. Bu zehiri kullanan çocuk, bırakın saklamayı, çalışma masasının üzerine bile koysa birçok ailenin ne olduğunu anlaması mümkün değil.
Benim naçizane önerim şu: Her akşam iyi-kötü herkes bir dizi seyrediyor. Tam dizinin başlayacağı saatte o dizinin sevilen bir karakterine sunum yaptırarak kolayca geniş kitlelere ulaşılabilir. Uzmanlar tarafından hazırlanacak kısa kamu spotlarını özellikle aile büyükleriyle birlikte çocukların da seyretmesi sağlanarak, şeker/sakız diye ikram edilen şeyin gerçekte zehir olabileceği bilincinin yerleştirilmesi şart. Bilmeyen aileler için de en azından maddeyi tanıyıp çocuklarını kontrol etme imkanı sağlanacağı düşüncesindeyim. Saygılarımla."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA