Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Neresinden nasıl öpmeli?

RTÜK (Radyo Televizyon Üst Kurulu) Star TV'de yayınlanan Big Brother yarışmasına 'Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olması' nedeniyle ceza verdi. Cezanın gerekçeli kararında, 'Yarışmacıların birbirlerini yanağından şehvetle öptüğü ve yer yer mıncıkladığı' ifade edildi. Kararın detayları şöyle: 'Star TV'de yayın yapan Big Brother Türkiye adlı reality show'da, sekiz kadın, sekiz erkek, toplam 16 kişi bir evde yaşayıp yarışıyorlar. Yayında, Onur ile Seda arasındaki yakınlaşmayı konu alan bir VTR yayınlanmıştır.
Bu, Onur'un Seda'yı sık sık öpmesini, kucaklamasını ve yer yer mıncıklamasını içermektedir.
Gökçen'in oturduğu ortamda Arsel'in İdil'i kendisine doğru çekerek yanaklarına öpücük kondurmasına müteakiben, Onur'un Seda'yı kendisine çekerek şehvetli bir biçimde yanağından öpmesi gösterilmiştir.' Yarışmanın içeriğini savunacak değilim. Ama merak ettiğim şu: 'Sevgi gösterisinin' ahlaka aykırı olup olmadığının 'kriteri' nedir?
Yanaktan öpmenin 'şehveti' nasıl ölçülmektedir? 'Mıncıklama' ile 'sevgi ifadesi olarak dokunmanın' arasındaki belirleyici farklar nelerdir?
Yanağın neresi öpülürse toplumun milli ve manevi değerleri ayaklar (ya da dudaklar) altına alınmış olur? Ahlaka aykırı olmayan 'öpme sıklığı' dakikada kaç busedir?
Ve son sorum:
Uydu kanallarındaki kaldırıcı, büyütücü, azdırıcı hap ve krem reklamlarının görsellerinde millet birbirini aleni götürürken, RTÜK neden bu kanalları öpememektedir? Yoksa RTÜK için en lezzetli yanak, öpmeye bir türlü doyamadığı a Haber'inki midir?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA