Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

46’ya bağlamak

Klişe aşk üçgenlerinden, entrikalı ergen hikayelerinden, birbirinin kopyası ağa dizilerinden fena halde sıkılmış bir dizi mağduru olarak Star'ın yeni dizisi 46 Yok Olan'ı dört gözle bekliyordum. En azından konusu farklıydı. Bir de yıllardır tiyatro sahnesinde Bir Delinin Hatıra Defteri ile izleyenleri mest eden Erdal Beşikçioğlu'nun 'tam kendine göre olan' psikopat/doktor rolünü nasıl oynayacağını merak ediyordum. Ne var ki ilk bölümün ardından ağzımda sadece keçiboynuzu tadı kaldı.
'Ne yapsan, ne etsen her zaman en kötüsü ilk bölümdür' kuralı maalesef 46 Yok Olan için de geçerliydi. Şamanizm ve genetik gibi ortalama dizi izleyicilerinin dudak bükeceği iki 'uzak' eksende gelişen hikaye 'fazla A/B' kaldı. Çekim tekniği ve montajı da haddinden fazla 'Amerikalı' kalınca, ortaya izleyiciye dirsek gösterecek kadar snob bir dizi çıkmış oldu. Bunların yanı sıra Erdal Beşikçioğlu dışında rolüne ısınan ikinci bir oyuncu da olmayınca, beklentilerimin yarısı taca çıktı. Zaten Star'ın yayın için seçtiği geç saat de 'kaygısını' ortaya koyar cinstendi.
Durum böyle olunca, izleyeni '46 Yok Olan'a bağlamak' zor görünüyor. Yine de 'sürüden ayrı' olanları severim. Umarım reyting kurdu, bu diziyi de kapmaz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA