Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

MGD gecesinde Turkuvaz tonlar

İlk üyelerinden biri olmaktan daima gurur duyduğum Magazin Gazetecileri Derneği'nin 22. Altın Objektif Ödülleri, Turkuvaz Yayın Grubu adına müthiş bir gövde gösterisi şeklinde geçti.
Öncelikle, hepimize bu onuru yaşatan değerli mesai arkadaşlarıma, GÜNAYDIN'ın pırıl pırıl muhabirlerine, editörlerine, şeflerine, müdürlerine kocaman, içten bir teşekkür.
Ödülleri kollarına sığdıramadıkları bu özel gecede öyle şık ve öylesine mütevazıydılar ki, bana içimden defalarca "İşte bir yayın grubu böyle temsil edilir" dedirttiler.
Sadece onlar mı? Yayın grubumuzun televizyonlarından atv'ye ödül üstüne ödül yağdı. Sunucusundan haber spikerine ve dizilerine kadar bir televizyon kanalı; nasıl verimli bir sezon yaşadığını, nasıl takdir gördüğünü dosta düşmana kanıtladı. Bana da gece boyunca bu şahane grubun sinerjisiyle sarmalanmanın keyfini yaşamak kaldı.
Peşrev faslını uzatmadan geceden derlediğim özel notlara geçeyim:
Öncelikle MGD Başkanı Sinan Tosun ve yönetim kurulu üyelerine bir Türk sanat müziği gönüllüsü olarak teşekkür ediyorum.
Yıllar sonra ilk kez bir ödül töreninde konser türü olarak Türk sanat müziği seçilmişti.
Yaprak Sayar, Belkıs Özener ve Ferda Anıl Yarkın'ın seslendirdiği Zeki Müren şarkılarının ardından şahane Muazzez Ersoy konseri kulaklarımızın pasını sildi.

ERBİL DOKUNDURMASI
Gecenin sunucularından Mehmet Ali Erbil'in 'hem nalına, hem mıhına' türünden esprileri geceye damgasını vurdu. Özellikle eski eşi Nergis Kumbasar'a ödül verirken gelişen diyalog çok ilginçti:

NERGİS KUMBASAR:Bendeki kısmete bakın. Bunca yıl sonra ödül al, onu da eski kocanın elinden al...
MALİ: Daha kötüsü de olabilirdi. Benim eski karılarımdan biri ödülü verebilirdi!
MALİ; ödül vermek için ikinci kez sahneye gelen CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in uzattığı eli sıkmakta tereddüt ederek, "İlki bir şey değil de, ikinci kez elinizi sıkarsam spekülasyon olabilir" dedi.
Gecenin 'koca yüreği' bir kez daha Gülben Ergen oldu. Çocuklar Gülsün Diye kampanyası nedeniyle Yılın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi ödülünü alan Gülben, sahne kenarından sürekli ödül alan magazin gazetecilerinin fotoğraflarını çekip anında sosyal medya hesabından paylaştı.
Gülben bu jestinin nedenini de "Bütün yıl onlar bizi çekti, bu gece mesai sırası bende" sözleriyle açıkladı.
İftarlık Gazoz filmiyle En İyi Yönetmen ödülünü alan Yüksel Aksu'nun teşekkür konuşması iğneleyiciydi: "Biz ödülü SİYAD'dan (Sinema Yazarları Derneği) beklerken, magazincilerden geldi." öpüştüren dergi
MGD'nin gece için hazırlattığı özel dergide Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın iki başrol oyuncusu Oktay Kaynarca ve Deniz Çakır'ın adaylık fotoğrafları, karşılıklı iki sayfaya denk gelmişti.
Sayfaları kapattığınızda iki fotoğraf birbirini öpüyordu!
Eee, MGD dergisi de böyle olmalı zaten!
Gecede iki müjdeli haber de aldım. Her ikisi de mesleklerinde 35'inci yıllarına ulaşan iki değerli dostum Hakkı Yalçın ve Ahmet Selçuk İlkan; bugüne kadar nefes verdikleri, gönlümüze işledikleri harika şarkılarını, birbirinden ünlü sanatçılara okutacakları birer albüm ile karşımızda olacaklarmış. Vallahi şimdiden stüdyolarının önünde yatasım var.
Yılın En İyi Çıkış Yapan Şarkıcısı ödülünün sahibi Buray ile aynı masaya düşmenin avantajını kullanıp "Sevgili kardeşim, şarkında hep içindeki uhdeden söz ediyorsun.
Ukde olmayacak mı o?" diye sordum. Açıklaması beni pek tatmin etmedi doğrusu. Neyse, en azından içimde kalan ukdeden kurtulmuş oldum!
Sunucu Mehmet Ali Erbil başta olmak üzere organizasyonun evsahiplerinin büyük çoğunluğu Levon Kordonciyan'ın seçkin ve son derece şık kreasyonundan nasiplenmişlerdi.
Geçenlerde Levon'un Facebook hesabında gördüm. Bundan böyle sponsor olacağı organizasyonlar için kendi uygun göreceği bir hayır kurumuna makbuz karşılığı bağış yapılmasını istiyordu. Bana göre geç bile kaldı. Adam, gecelere hatır gönül kostümü dikmekten işini yapamaz hale gelmişti. Böylelikle Levon'un son derece 'kullanışlı' iyi niyetinden, hayır kurumları da nasiplenir bari...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA