Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Avrupa Birliği futbolu da mahvetti

Bir futbol düşkünü olmama rağmen Euro 2016'daki maçların sonunu zar zor getiriyorum. Ben hayatımda bu kadar keyifsiz, bu kadar futbol fukarası bir şampiyona daha görmedim. Neden? Çünkü ortada 'futbol' yok da ondan.
Artık futbolda sürpriz filan kalmadı. Hangi takımda oynarsa oynasın, ismi ne olursa olsun, bir futbolcu topu ayağına aldığında ne yapacağını artık önceden kestirebiliyorum ve yüzde 95 ihtimalle top, tahmin ettiğim yere gidiyor. Çünkü futbol 'tek tip' hale geldi. Durum böyle olunca, yani futbol 'endüstrinin gerektirdiği standartlara' tabi olunca; milli takımların 'karakteri' de kalmadı.
Oysa eskiden öyle miydi? İngilizler fiziki güce dayalı, uzun toplara odaklı oynardı. İtalyanlar iyi savunma ile işi götürürdü. Almanlar makine nizamıyla adeta gözü kapalı paslaşırdı. İspanyollar boğa gibi saldırırdı vs. Şimdi formaları değiştirsinler; hangisi İspanya, hangisi Polonya anlayamazsınız. Düşünebiliyor musunuz, koca şampiyonada Portekizli Ronaldo'nun dışında yıldız özelliklerine sahip futbolcu yok! Fukaralığın bu kadarı yani...
Acaba milletlerin karakteristik özelliklerini elinden alan, Avrupa Birliği mi? Bana göre AB sadece sınırları kaldırıp ortak para birimi yaratmakla kalmadı; üye olan her millete tek tip üniforma giydirdi. AB'den ayrılma kararı alan İngiltere acaba 'özgürce' katılacağı ilk şampiyonada yeniden 'Ada futbolu' oynar mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA