Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Avatar Atakan neden kazandı?

Türkiye'yi ekran başına kilitleyen 4.5 aylık büyük macera, perşembe akşamı Avatar Atakan'ın zaferiyle noktalandı.
Survivor yarışması acayip bir şey. Tüm dünyada yayınlanıyor ama Türkiye'deki gibi sansasyon yaratmıyor, gündem haline gelmiyor.
Sosyologların konuyu araştırması, televizyon işi yapanların da Acun'un beynine girmesi şart. Çünkü her yıl 'Bundan iyisi olmaz' deniliyor ama her yeni Survivor bir öncekini geride bırakıyor.
Acun da itiraf ediyor; maçı sahada değil, kurduğu kadroyla maçtan önce kazandığını... Yani önemli olan, yarışmacıları doğru seçmek, gerisi zaten kendiliğinden geliyor.
Gelelim Atakan'ın neden şampiyon olduğuna... Benim kanaatim, tek cümle: Türkiye 'huzura' oy verdi. O çok özlediğimiz huzur ve barışa...
Çünkü yarışmadaki en sakin, entrika ve kavgalardan en uzak kişiydi Atakan. Ayrıca her anlamda 'inancı güçlü' bir yarışmacı izlenimi verdi.
Yarışmada son üçe kalan diğer isimlere bakın: Serkay ve Damla... Onlar da nispeten daha 'sakin' görünenler.
Buradan yola çıkarak Semih ve Nagihan'ın neden kaybettiklerini de anlayabilirsiniz.
Survivor, bir sosyolojik ölçüt olur mu bilmem ama belli ki bu aralar en çok 'huzuru' özlüyoruz.
Şu ironiye bakar mısınız?
Huzurun, barışın ve sakinliğin arandığı bir yarışmada oyların büyük çoğunluğu bir 'dövüş sporcusuna' gitti. Bu da kanıtlıyor ki, felsefesine uygun yetiştirilen dövüş sporcularından daha barışçıl olanı yok!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA