Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Duruşmalar canlı yayınlanır mı?

Öneri, Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. CHP Lideri, tutuklanan kalkışmacılarla ilgili davaların, televizyondan canlı yayınlanmasını teklif ederek, bunun şeffaflığı arttıracağını, böylece halkın ne olup bittiğini daha iyi anlayıp, demokrasi bilincinin daha da gelişeceğini söyledi.
1960 darbesinin ardından Yassıada'da merhum Adnan Menderes ve dava arkadaşlarının yargılanması sırasında milletin nasıl transistörlü radyolarının başına üşüşüp, heyecanla duruşmaları dinlediğini büyüklerimden çokça duymuştum. Eminim, davalar televizyondan canlı yayınlanırsa reyting rekorları kıracaktır. Ama bunun için 'yayın ihalesine çıkılması' da gerekebilir. Çünkü potansiyel reklam hacminin ucu bucağı olmayacaktır.
Bir de... Duruşmaların naklen yayını acaba dizi sektörünün sonu olur mu? Zira önlerinde canlısı varken, banttan yayınlanan Kurtlar Vadisi'ni kim izlesin ki!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA