Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Reyting darbesi mi?

Darbe girişiminin bastırılmasından sadece iki gün sonra 'Türkiye'nin kırılma noktalarını oluşturan her gelişme yeniden ayrıntılarıyla incelenmeli.
FETÖ bağlantıları ortaya çıkartılmalı' diye yazmıştım. Neydi onlar? Hırant Dink cinayeti, BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle sonuçlanan helikopter kazası, Gezi olayları, Hakkari'de masum köylülerin bombalanması, Fenerbahçe'ye şike soruşturması, İstanbul, Ankara ve Diyarbakır'daki bombalama olayları, Ergenekon ve Balyoz soruşturmaları, 17-25 Aralık olayları ve Rus uçağının düşürülmesi... Hepsinin üzerindeki FETÖ parmak izleri, belgeleriyle gün yüzüne çıkarılmalı.
Ama benim bu listeye ekleyeceklerim de var: Bu köşede yıllardır yazarım;
'Bu ülkenin başkentine atom bombası atmakla, reyting sonuçlarını manipüle etmek arasında fark yoktur. İlki, fiziki zarar verir, ikincisi bu ülkenin kültürünü imha eder' diye... Zira insanlarımızın neyi izlediği, hangi tür programlara yatırım yapılacağı, reklam pastasının nasıl bölüşüleceği buna göre belirlenir. Bu ülkede bizim bildiğimiz iki kez 'reyting darbesi' oldu. Reytingleri belirleyen ve peoplemeter denilen cihazların evlerinde bulunduğu deneklerin adresleri adeta açık artırmaya çıktı, elden ele dolaştı. Tencere-tava hediyesiyle bu insanların evlerinin kapısına dayanıp, 'Ne olur bizim programları izleyin' diyen yapımcılar, sunucular türedi.
Zamanında bu işin üzerine gidilmesi için bu köşede çok dil döktüm. Özellikle Samanyolu TV'nin kerameti kendinden menkul dizilerinin nasıl olup da reytinglerde ilk üçe yerleştiğine akıl sır erdiremiyordum. Bir dizinin ya da programın 'reklam arasında bile' reytinginin yükseldiği rapor ediliyordu. Bu, akıl ve mantık dışıydı. Kim bilir belki de FETÖ'nün kirli elleri, oraya da uzanıyordu.
İkinci kuşkum, Milli Piyango ve Sayısal Loto çekilişleri üzerine. Ne kazananı biliyoruz, ne de paraların ne olduğunu... Ankara'nın Yenimahalle ilçesine üç yıl içinde tam 18 kez Sayısal Loto'nun büyük ikramiyesinin çıkmasının istatistiksel açıdan da mantıklı bir izahı bulunmadığını düşünüyorum. Bu konuda kafamızın netleşmesi için tüm bu 'tesadüflerin' mutlaka incelenmesi gerekiyor. Bunca para nereye gitti, doğrusu çok merak ediyorum.
Bunları kimseyi itham etmek için yazmıyorum. Sadece kafamdaki soru işaretlerine mantıklı izahlar arıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA