Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Günaydın’a gençlik aşısı

Bakmayın üniversite diplomamda yazan 'İletişim Fakültesi' ibaresine, ben aslında 'Kantin' mezunuyum.
Merhum hocamız Sulhi Dönmezer bir bahar günü hepimizin dikkatinin dağıldığını, amfideki herkesin dışarıdaki pırıl pırıl güne bakıp hayale daldığını görünce şöyle demişti: "Haydi bakalım, bugünlük ders bitti.
Herkes dışarı... Zaten gazeteciliğin sınıfta öğrenildiğini kim söylemiş?
Çıkın dışarı ve hayata karışın..." O günden beri benim dersliğim kantin olmuştu. Oradaki sohbetler, tartışmalar, fikir alış verişleriyle ufkumu genişletip sadece sınavlara girer çıkar olmuştum. Bir yandan da Sarı-lacivert Fenerbahçe Dergisi ve Türk Haberler Ajansı'nda çalışıp gazeteciliğin 'uygulama' safhasına herkesten önce geçmiştim.
Günaydın'ın kaptanı sevgili Sinan Özedincik, birkaç hafta önce kafasındaki projeyi bana fısıldadığında, "Hiç zaman kaybetme, hemen hayata geçir" dedim.
Sinan, yetenekli, uyanık ve eli kalem tutan üniversiteli gençlere her hafta iki sayfa ayıracak, onlar da Kantin adını verdikleri bu 'kurtarılmış' bölgede gençliğin sesi olacaktı.
Geçen çarşamba günü Günaydın'ın göbeğinde Kantin kapılarını okurlarına açtı. Sayfa değil, resmen Günaydın'a gençlik aşısı...
'30 liraya sevgiliyle bir gün geçirmenin yolları' yazısını keyifle okudum. Örneklerini görüp de bir türlü anlam veremediğim 'Hipster Olmak' ne demek, tüm ayrıntılarıyla bu köşede özümsedim. Hele bir yabancı dizi eleştirisi vardı ki, okumaya doyamadım. Üstelik sayfa, muhteşem grafik ve çizimlerle renklendirilmişti.
Yani hem beyne, hem yüreğe, hem de göze hitap ediyordu.
Peki Kantin'e sadece gençler mi girmeli? Hiç de değil. Ben artık oranın abonesiyim. Gencin ne düşündüğünü, neyle ilgilendiğini, neyi eleştirdiğini, neyle dalga geçtiğini, neyi beklediğini öğrenmek için bundan güzel bir test laboratuvarı olur mu? Ama yazı ekibini biraz ürkek buldum.
Örneğin 'makarna' konulu yazı, damağımda sası bir tat bıraktı. 'İlk' sayının çekingenliği olsa gerek.
Sevgili gençler, indirin hayal gücünüzün el frenini. Artık Türkiye'nin en önemli gazetesinde iki özgür sayfanız var. Çıkarın keyfini, değerlendirin bu eşsiz fırsatı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA