Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ekranı yel aldı

Bebeğine isim koymak isteyenler eskiden isim sözlüklerine ya da Saatli Maarif Takvimi'ne baş vururdu.
Şimdi bunun daha kestirme bir yolu var. Birkaç diziyi peş peşe izleyin; göreceksiniz ki, oradaki karakter adlarından biri, size yeni ve cazip bir seçenek sunacak.
(Özellikle bizim dizileri adeta ekrana burunlarını yapıştırarak izleyen Ortadoğu halkları, çocuklarına dizilerimizdeki karakter isimlerini veriyormuş.) Son zamanlarda ise dizilerde bir 'Rüzgar' esintisi dikkatimi çekiyor.
Bana Sevmeyi Anlat dizisinde bir Rüzgar bebek var mesela. Kısa süre önce final yapan Kanıt: Ateş Üstünde dizisinin en cazip karakterlerinden birinin adı Rüzgar'dı.
Rüzgarın Kalbi dizisi ise ismini zaten baş erkek karakter Rüzgar'ın ta kendisinden alıyor.
Eh, yaptığı kaza ile bir polisin şehit olmasına, diğerinin yaralanmasına sebep olan Rüzgar Çetin de bu aralar haber bültenlerinden eksik olmadığına göre, rahatlıkla 'Ekranı yel aldı' diyebiliriz.
Aynı durum Kuzey Güney dizisi sırasında da yaşanmıştı. Önümüzdeki yıllarda çocuk parkları, okul sıraları Rüzgar isimli çocuklarla dolarsa, hiç şaşırmayacağım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA