Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Fikri takip şart

Gazeteciliğin vazgeçilmez ilkelerindendir. Haberin peşini bırakmayacaksın. En sonuna kadar takip edip kovalayacaksın.
Ama televizyon haberlerinde bu ilkenin sürekli ihmal edildiğini gözlemliyorum.
Özellikle de yolları kan gölüne çevirmeye meyilli trafik magandalarının haber bültenlerinde bir kez yer aldıktan sonra akıbetlerinin ne olduğunu doğrusu çok merak ediyorum.
Örneğin, geçen hafta bir sarı hafriyat kamyonu terörü vardı ki, dehşet verici görüntülerini dudağım uçuklayarak izledim. Şoför 'kafasına taktığı' aracı ezmek için yolda zig zag yapıp duruyordu. Adam resmen delirmişti. Görüntüyü ise onların arkasında seyreden araçtaki bir vatandaş çekip haber merkezine ulaştırmıştı.
Plakası açık seçik belli olan bu kamyonun şoförü hakkında nasıl bir cezai işlem yapıldı, ya da yapıldı mı halen bilmiyorum.
Önceki gün ise tüyler ürperten bir başka görüntü, haber bültenlerine yansıdı. Sorumsuz bir baba. kucağında 4-5 yaşındaki çocuğuyla emniyet kemeri takmadan aracını sürerken, bir yandan içki ve sigara içiyordu. Bu gafil, yediği halt sanki matah bir şeymiş gibi, görüntüleri kendi sosyal medya hesabında paylaşmakta da bir sakınca görmemişti. Bilinen, bilinmeyen tüm trafik kurallarını sadece 20 saniye içinde ihlal eden, hem kendisinin, hem evladının, hem de trafikteki diğer kişilerin hayatını riske sokan bu trafik magandası hakkında ne işlem yapıldı, bir vatandaş olarak bilmek hakkım değil mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA