Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Aleyna’yı kurtarmak

Aleyna'yı medyada ilk yazan kişiyim. Katıldığı yarışmadaki muhteşem performansını hemen ertesi gün bu sütunlarda okurlarımla paylaşmış, onun nasıl umut veren bir şarkıcı adayı olduğundan söz etmiştim.
Ama ne yalan söyleyeyim, bu durum, son gelişmelerden dolayı kendimi biraz suçlu hissetmeme de yol açmadı değil.
Öncelikle olayı ortaya çıkartan Günaydın'ın acar muhabiri Özlem Avcı ve işin peşini bırakmayıp sonunda bakanların bile dikkatini çekmeyi başaran Günaydın'daki sevgili mesai arkadaşlarımı kutluyorum.
Son yıllarda bir magazin ekinin bu denli büyük bir sosyal duyarlılık yarattığına şahit olmamıştım.
Ancak işin bundan sonrası biraz kontrolden çıktı gibi.
16 yaşındaki Aleyna Tilki, gaylerin müdavimi olduğu bir barda görünüp de 'memleket meselesi' haline geldikten sonra istemeden de olsa tamamen bir 'magazin objesine' dönüştürüldü. Onu en son tv8'in magazin programında izledim. Röportaj şöyle anons edildi: 'Herkesin konuştuğu Aleyna, konuşmak için tv8'i seçti.' Aman ne büyük lütuf!.. Peki Aleyna o röportajda ne anlattı? Nasıl makyaj yaptığını...
Peki ekran başındaki 12-16 yaş grubundaki kızlar bunu görünce ne düşünecek? 'Vay be!
Herkes Aleyna'yı konuşuyor.
Demek ki konuşulmanın yolu, içkili barda sahne almaktan geçiyor' demeyecekler mi?
Şimdi soruyorum:
Aleyna artık 'çocuk' kalabilir mi?
Onun masumiyetini koruyup kollamaya çalışırken, aslında yaşaması gereken o çocukluk dönemini elinden almadık mı?
Bir sosyal sorumluluk haberini yerli yerinde bırakmak varken, üzerinde üzüm gibi tepine tepine sulandırıp ondan reyting damıtmaya çalışmadık mı? Şimdi Aleyna'nın ve onu medyadan takip edenlerin '16 yaşında masum bir genç kız olarak kalmasını' kim umut edebilir?
Ben sosyal medyada şöyle yorumlara bile rastladım: Aleyna aslında bir genç kızın sahneye çıkması için en güvenli yeri seçmiş. Onun için gay bardan daha zararsız neresi olabilirdi ki?...
Varın gerisini siz düşünün artık...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA