Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Gidişat hiç de hayırlı değil!

Her cumartesi olduğu gibi bugün de köşeyi asıl sahiplerine, yani sizlere bırakmaktan büyük keyif ve gurur duyuyorum. Özel bir şirkette genel müdürlük görevini sürdüren okurum Hasan Mete, yazdıklarıyla, Türkiye'de izleyici profilinin nasıl seçkin, seçici, bilinçli ve eleştirel hale geldiğini ortaya koyuyor:
"Sayın Yüksel Bey, SABAH gazetesini en çok sizi okumak için alıyorum desem abartmış olmam, zira yazılarınızı büyük bir keyifle okuyorum.
Sizin dikkatinizi, özellikle her geçen gün artan mafya dizilerine çekmek istiyorum. Öyle ki, kitap okumaktan bihaber olan gençliğimiz her geçen gün 'Kolay para nasıl kazanırım?' ya da 'Birini nasıl öldürebilirim?'in her türlü örneğini bu dizilerde seyrediyor ve etkileniyor. İçerde dizisiyle haftaya başlayıp Cesur Yürek'le tavan yapıp sokağa çıkan bir gençliği düşünün. Bu sosyal mühendislik içinde gelgit yaşayan insanımızın nasıl bir sonuca gittiğini ve bu sonucun nelere gebe olduğunu görmemek için kör olmak gerekiyor diye düşünüyorum. Öyle ki, bu kadar kolay bir şekilde adam öldürmenin sergilendiği, her 'racon' sahibinin kendi kurallarını kanun yerine gösterdiği ve bunları bir de beylik sözlerle desteklediği, hapse girmenin bile onurlu bir olay gibi gösterildiği bu düzen dizilerine dikkatinizi çekip en azından yüzyıllardır dünyayı bir kısır döngüde yönetmeye çalışan sistemin nelere sebep olduğunu, bizlerin bu sisteme karşı nasıl duracağımızı öğrenmemiz gerektiğini bağıra bağıra söylemek istiyorum. Bu dizilerdeki yaşamı desteklemek ve bunlara alt hazırlamak için saçma sapan çizgi filmler, toplumu dizayn etmekte etkili ses yarışmaları, bencilliği tetikleyen doğa yarışmalarıyla tamamen sanal birer robot haline getirilen insanımıza oynanan oyunu, buradan iletmenizi rica ediyorum.
Zira bu gidişin sonu hiç de parlak durmuyor. Televizyonlardaki bu programlar, diziler, sahte evlilik programları ve yarışmaların yönlendirdiği toplum; ne olursa olsun millet olma ve en önemlisi insan olma özelliğini yitiren, her şeyi maddiyat gören bireyler haline geliyor ve bu beni korkutmaktan öte dehşete düşürüyor."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA