Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Biz de ÖSO’yu giydirelim

Aşağıdaki mesaj, aslında bir televizyon köşesini ilgilendirmiyor. Ama Yakından Kumanda artık kendi sınırlarını aşıp bir 'sosyal pano' haline geldiği için okurumuz Bayram Altıntoprak'ın çağrısından sizleri habersiz bırakmak istemedim:
"Fırat Kalkanı operasyonunu Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte yapıyoruz. ABD de PYD ile birlikte hareket ediyor ve dünyaya sürekli şu imajı veriyorlar: PYD ve SDG (Suriye Demokratik Güçleri) çağdaş ve laik olduklarını anlatıyorlar. Giyim ve kuşamlarını da buna göre dizayn etmişler.
Bir asker gibi giyinmişler ve bütün dünyaya bu fotoğrafı veriyorlar. Bizim haberlerde gördüğümüz ÖSO ise saç-sakal birbirine karışmış, pejmurde bir haldeler ve bir disiplin yok. Her birinde ayrı bir elbise var. Tamam, şartlar sıkıntılı, bir savaşın ortasındalar ama bunları da bir askeri nizama sokmak gerekir. İlla da eğit-donata şeklinde olmasına gerek yok. ÖSO elemanlarını tek tipe sokmak gerekir. Onlara tek tip askeri kıyafet giydirilmeli ve dünyaya da bu fotoğraf verilmelidir. NATO veya ABD'li yetkililer geldiğinde bu şekilde onlara gösterilmelidir. Adamlar zaten IŞİD'den dolayı tipe çok takıntılılar. ÖSO'yu bu görüntüden kurtarmamız lazım. Belki de öyle değiller ama vatandaşta bu imajı oluşturuyor. Artık imaj her şey. Adamlar, PYD'li terörist kadınları giydirip makyajlayıp dünyaya bu fotoğrafları servis ediyor. ÖSO'yu artık bir ordu görünümüne sokun. Birer askeri elbise vermek ve sakallarını kesmek çok mu zor? Bizler bu kadar özveride bulunuyorsak, onlar da sakallarını kessin. 10 tane berbere bakar. Saygılarımla..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA