Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

TRT Belgesel’den herkes dertliymiş

Geçen hafta TRT Belgesel kanalının nasıl formdan düştüğünü örnekleriyle anlatan yazım sizlerden büyük ilgi gördü.
Meğer belgesel severler, bu kanaldan pek dertliymiş. İşte okurumuz Bayram Altuntoprak'ın yorumu:
"Merhaba. TRT Belgesel hakkında yazdığınız bu yazı tam da bizim duygularımıza tercüman oldu. Bu konuyu ben size yazacaktım, siz erken davrandınız.
TRT Belgesel ilk başladığında o kadar mutlu olmuştuk ki, bu kanalı bütün eş, dost, arkadaş çevresine tavsiye ediyor, reklamını yapıyorduk. Artık bizim de belgesel kanalımız oldu diye sevinmiştik. Hatta kanalı favori listesinde ilk 5'in içerisine ayarladık. ilk başladığında TRT HD diye bir kanal vardı. İkisi dönüşümlü belgesel yayınlıyordu. Orada da çok kaliteli belgeseller vardı. İlk olarak o kapandı. O arada tam anlayamadığımız bir karışıklık oldu. Son dönemde ise tam bir hayal kırıklığına dönüştü. Bazı belgeseller var, 10 kere yayınlansa izlenir. Mirketlerin hayatı var mesela, aksiyon filmi gibi sürekli izle... Gel gör ki, bozkırdaki tilkinin hayatı bir kere izlenir; bilemedin, kaçırdığın yer varsa iki kere izlenir. Zaten çok durağan geçiyor.
Bir veya iki kamera kullanılmış.
Buna rağmen bizim dedik, ilk olduğu için takdir ettik. Bizim memlekette de yapılabiliyormuş dedik.
Hem tekrarlar arttı, hem de heyecansız belgeseller konulmaya başlandı.
Adını TRT Kültür olarak değiştirsinler veya TRT Okul'a dahil etsinler. Hadi tekrarı da kabul edelim. Çok iyi yabancı yapım belgeseller vardı, tekrar onları koysunlar. Sıkıcı belgeselleri sürekli yayınlıyorlar.
Sonuç itibari ile bizim ilk 5'te olan kanal, son hafta ilk 15'in dışına çıktı. Saygılarımla..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA