Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

TRT Müzik’ten yanıt var

Yukarıda yorumunu okuduğunuz Haluk Zırh, geçen hafta TRT Müzik kanalını kıyasıya eleştirmiş, şikayetlerini ilettiği halde kurumdan bir yanıt alamadığını iddia etmişti. Yanıt, TRT Müzik kanalının koordinatörü Dr. Süleyman Bektaş'tan geldi:
"Yüksel Bey iyi günler.
18 Mart tarihinde köşenizde yer alan bir okuyucu mesajıyla ilgili olarak gerçek bilgiyi, meslek etiği ve emeğe saygı konusunda gösterdiğiniz hassasiyete binaen sizinle paylaşmak istedim.
Yaptığımız araştırmada, Haluk Zırh adlı kişiden bize ulaşmış bir mesaj, e-posta mevcut değildir. İzleyicilerimizle iletişim halinde olmak, tenezzül etmemek bir yana bilakis bizi mutlu eden bir olay. Aynı adlı okuyucunun mesajındaki 'tekrar yayın' iddiasına ilişkin olarak size ve izleyicilerimize duyduğumuz saygı gereği gerçek bilgiyi paylaşmak istedik. TRT Müzik kanalında sadece bir programın aynı gün içinde tekrarı bulunmaktadır.
'Sazlı Sözlü' adlı kolaj program sabah 07.15'te, öğleden sonra 15.00'de tekrar yayın olarak yer almaktadır.
Bu planlama sizin de çok iyi bildiğiniz gibi kuşakların farklı zaman dilimlerinde, farklı izleyici kitlelerine hitap etmesiyle ilgilidir. Eski-yeni dönem kıyaslaması hususunda; prime time'da bile bir hafta önceki programın aynısının yer aldığı bir planlama anlayışından sadece kolaj programların sayısının üç misli artırılarak 27 adete çıkarılması anlayışına geçildiğini örnek verirsek yeterli olur sanırım.
Bununla birlikte gerek ekonomik tedbirler, gerekse konjonktürel şartlar gereği özellikle prime time kuşağında kurum dışı popüler sanatçıların yer aldığı yeni programlar üretme konusunda dikkatli davrandığımızı belirtmek isterim.
Ayrıca izlenme oranımızda yıllık bazda yüzde 20 oranında artış olduğunu da dikkatinize sunmak isterim. Bununla birlikte izleyicilerimizden, dostlarımızdan gelen eleştirilerin her türlüsü bizim için çok kıymetlidir. Konuya ilişkin cevap hakkımızı köşenizde paylaşırsanız mutlu oluruz.
Sevgi ve saygılarımızla."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA