Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İzleyici reklam manyağı oldu

Seyirciler, sonu gelmez reklamlardan adeta cinnet getirecek duruma geldi. İşte iki okur şikayeti:
"Yüksel Bey merhaba, yazılarınızda sık sık belirttiğiniz gibi reklamlardan artık çok sıkıldık. Kanallar neredeyse yarım saat reklam, yarım saat içerik yayınlamaya başladı. Artık reklam sırasında kanalı değiştirmek de işe yaramıyor. Program içerisinde ekranın büyük bölümünü kaplayan alt metinlerin yanında senaryoya eklenen sahnelerle reklamlardan kaçamaz hale geldik. Programı izlemeyip, tekrarını kanalın internet sitesi üzerinden izleyecek olsak, durum daha fena. Sekme kapatmaktan yayına ulaşamıyoruz. Bu konuya yetkililerin bir önlem alması gerektiği kanaatindeyim. İyi çalışmalar dilerim."
(Halit Ateş)
"Yüksel Bey merhabalar... Sizin de bazı yazılarınızda dile getirdiğiniz gibi televizyon izleyenler, ekrandaki reklamların sıklığından ve uzunluğundan bunalıp internet ortamına yöneldi. Burada izlemek istediğimiz programların tekrarlarını reklam arası vermeden izleyebiliyorduk, ancak artık bu da mümkün olmuyor. İnternette bile bir programı izlerken sıkça reklam giriyor. Anlıyorum, televizyon sektöründeki çarkların dönebilmesi için reklam verenlerin bütçelerine gereksinim var, tamam ama televizyondaki uzun reklamlarda çareyi kanal kanal gezmekte bulurken internet ortamında belli bir süre izleme mecburiyetindeyiz. Eskiden 'Beş saniye içinde reklamı atlayabilirsiniz' uyarısı çıkıyordu, şimdi bir dakikaya varan sürelerle reklamı izledikten sonra 'Reklamı atlayabilirsiniz' uyarısı çıkıyor. En azından bari bu süreyi kısa tutsalar. İyi çalışmalar dilerim."
(Şerife Nalan Yılmaz)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA