Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İyilik ve kötülük

Dünya kurulduğundan bu yana iyiler ile kötülerin savaşı yaşanıyor. Bu savaşın tüm şiddetiyle devam ettiğini bana haber bülteninde birbiri ardına izlediğim iki haber hatırlattı.
İlk haberde bir dedemiz, emekli maaşını çekmek için bankamatiğin önüne gelmiş.
İşlem yapmayı beceremeyince yoldan geçen bir adamı durdurup kendisine yardımcı olmasını istemiş. Adam uğraşır gibi göründükten sonra da "Hesabınızda para yok, sizin postaneye gidip sordurmanız lazım" diyerek dedeyi oradan uzaklaştırmış.
Ardından gizlice çektiği parayı cebine indirmiş.
Bültende bundan hemen sonra gelen haberde ise hepimize 'Helal olsun' dedirten bir kuyumcuyu izledim. Yaşlı çiftin altınlarını bozarken hesap hatası yapmış. Çifte 10 bin lira eksik ödediğini anlayınca peşlerinden sokağa fırlamış ama bulamamış. Güvenlik kamerası görüntülerin çoğaltıp ajanslara, haber merkezlerine göndermiş.
Paraya çevirdiği künyedeki 'Mahir' adından yola çıkarak adamı 17 gün boyunca aramış.
Sohbet sırasında adam sahneye çıktığını söylediği için çevredeki bütün müzikli mekanları tek tek dolaşmış. Bu arada adamın 10 bin lirasını o günün fiyatlarıyla altına çevirip saklayarak, zarar etmesini de engellemiş.
Sonunda Mahir Bey'i bulup parasını teslim etmiş.
Şeytan ile melekleri gökte aramaya lüzum yok. Onlar aramızda, hatta tam da yüreğimizde. Dünyayı duru ve saf bir yer haline getirmek için iyilikten yana saf tutalım...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA