Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Şu tazminat meselesi

Fatih Terim'e Futbol Federasyonu tarafından ödenecek dudak uçuklatıcı tazminat herkesin dilinde. Alaçatı'da karıştığı olay yüzünden Futbol Federasyonu tarafından görevden alınan Terim'e, işsiz kalacağı her ay için bir de 1.5 milyon liraya yakın 'işsizlik maaşı' ödeneceği ortaya çıktı. Bunun üzerine herkes veryansın etmeye başladı: 'Tüyü bitmemiş yetimin hakkı...', 'Benim vergilerimle ne tazminatı...' Vatandaşın anlık tepkisini doğal karşılıyorum. Ama mürekkep yalamış, eli kalem tutan yazar-çizerlerin bilgi sahibi olmadan 'ilgi' sahibi olmaları vahim. Bir kere, Futbol Federasyonu 'özerk' bir kuruluş olduğu için kendi gelirleri, bütçesi ve harcama yetkisi var. Yayın ve reklam gelirlerini kasalarına koyduktan sonra kimse onlara 'Bu parayı şuraya neden verdiniz?' diyemiyor. Yani harcamalarının 'bizim vergilerimizle' filan bir alakası yok.
Asıl tartışılması gereken, Terim'e ödenen 'tazminat' değil, bu sözleşmeyi yapan Federasyon'a tanınan 'tanzimat' olmalı...
(TANZİMAT: Yönetimsel işlerin düzeltilmesi amacıyla alınan önlemlerin ve yapılan uygulamaların tümü)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA