Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ali’ye büyük haksızlık

Geçen hafta kaldırımda bir sokak köpeğine sarılıp uyuyan 14 yaşındaki Suriyeli Mahmut'un görüntüsünü konuştu Türkiye. Aslında olayın kahramanı, gazeteci dostum Ali Eyüboğlu'ydu. Beşiktaş'ta vapurdan indikten sonra kaldırımda köpeğiyle sarmaş dolaş yatan çocuğun görüntüsünü kaydedip o sabah Beyaz TV'deki 'Beyaz Magazin' programında yayınlayınca vicdanlar harekete geçti. Herkes, yardım için sıraya girdi. Ama İHA (İhlas Haber Ajansı) görüntüyü alıp abonelerine 'Bir vatandaşın çektiği görüntü' diyerek servis etti. Ali itiraz edince haber düzeltildi ama iş işten geçmişti. Pek çok kanal, aynı görüntüyü 'ajans haberi' olarak ekranına taşıyıp Ali'den hiç bahsetmedi. Yüreğim bu haksızlığı kaldırmadığı için bir de ben yazıp insanları bilgilendireyim ve sevgili meslektaşım Ali'yi duyarlılığından ötürü kutlayayım istedim.
NOT: Ali Eyüboğlu dostum 'plaza gazetecilerine' gazeteciliğin 'sokakta' yapılacağının dersini verdi. İşe özel şoförle gidip gelenler, toplu ulaşımı kullanan Ali'nin kaydettiği görüntüyü asla fark edemezler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA