Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Mesleğimizi televizyon belirliyor

FOX'ta çocukların hem yarışıp, hem de jüri üyesi oldukları sevimli bir yarışma var: '10 Numara 5 Yıldız'... İlker Ayrık'ın sunduğu programdaki diyaloglar ise yeni nesiller hakkında önemli ipuçları veriyor.
Geçenlerde İlker Ayrık, 7-8 yaşlarındaki beş çocuğa "Büyüyünce ne olacaksınız?" diye sordu. Erkekler polis, asker ve doktor olmak istediklerini söyledi. Buraya kadar olan biten normaldi. Ama iki kız çocuğun verdiği yanıt ilginçti. Biri modacı olmak istediğini söyledi, diğeri diyetisyen...
Anladığım kadarıyla televizyonun, meslek seçiminde çocuklar üzerinde büyük etkisi var. Özellikle 15 Temmuz'dan sonra erkek çocuklar haber bültenlerinde o kadar çok polis ve asker gördüler ki, başkasını meslekten saymaz oldular. Kızlar ise ekranı kaplayan magazin ve gündüz kuşağı programlarında en sık gördükleri meslek grubu olan modacı ve diyetisyenlerin peşine takıldılar.
'Ne yersen, o olursun' diye bir laf vardı. Değiştirdim; 'Ne izlersen, o olursun...'

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA