Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bravo TRT Çocuk

Bilgisayar üzerinden oynanan şiddet içerikli sanal oyunlar, bir nesli yok etmek üzere. İşin daha da vahim tarafı, ülkemizde tam 20 milyon dijital oyun tutkununun bulunması. Geçenlerde oyun tutkunu bir çocuğumuz bilgisayarının başında ölü bulundu. Deliller, bir intihar vakasına işaret ediyordu.
TRT Çocuk kanalı ise bir kamu yayıncısı olarak kamu yararına bir alternatif oluşturdu. TRT Çocuk'un yeni geliştirdiği dijital oyun 'Kolay Gelsin'; çocukların ev işlerine yardım ederek, sorumluluklarını bilerek yaşayan bireyler olarak yetişmelerine eğlenceli ve öğretici içeriği ile katkı sunuyor. Bu sayede çocuklarımızın birey olmalarına katkı sağlamayı hedefliyor.
Uzman pedagog ve eğitim bilimcilerin gözetiminde geliştirilen dijital oyun; çocuklara açık lambaları kapatmayı, muslukları açık bırakmamayı ve ihtiyaçları kadar elektrik ve su kullanımını öğretiyor. 'Kolay Gelsin' oyunu; trtcocuk. net.tr web sitesi ile IOS ve Android uygulamalarından ücretsiz indirilerek oynanabilecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA