Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yok artık!

Habertürk, her gün mutlaka göz gezdirdiğim gazetelerden biridir. Ancak cumartesi günü birinci sayfalarında yer alan bir karikatür beni çok rahatsız etti.
Karikatür, Meksika'yı sallayan ve 60 can alan 8.2 şiddetindeki depremin, dünyanın eksenini değiştirdiği haberinin altına iliştirilmişti. Karikatürde dünyamız Meksika şapkası takmış, ellerini havaya kaldırıp 'Oley' çekerek, neşe içinde statlardaki meşhur Meksika dalgalanmasını yapıyordu. Büyük bir deprem yaşanmış, 60 kişi ölmüş, yüzlercesi yaralanmış, binlerce kişi evlerinden olmuş. Buna 'Meksika dalgası' diye gülüp geçmek kadar büyük aymazlık olabilir mi? Haydi bunu İsveç'in, Lüksemburg'un gazeteleri yapsa anlarım. Ama 1999 yılında deprem acısının en şiddetlisini yaşayan Türkiye'nin bir gazetesi yapınca, insanın içi bir başka acıyor.
'Depremle yaşamaya alışmak' bu olmamalı dostlar...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA