Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yerli ve milli dizi

Osman Sınav ile Hasan Kaçan el ele verip yeni bir maceraya yelken açmışlar. İkilinin 'sıra dışı' dizisi 'Yalaza', cumartesi gecesi TRT 1 ekranlarında gala yaptı. Ne yalan söyleyeyim; klişe entrikalardan, sulu sepken romantik komedilerden, sadece ergenleri mutlu etmek için kotarılmış Kore devşirmelerinden, 'milli' süsü verilmiş ama şehit kanından reyting damıtmaya çalışan askeri dizilerden bunalan bir izleyici olarak yeniden şöyle 'Ekmek Teknesi' tadında bir dizi bulmaktan yana ümitliydim. İsimler de doğruydu.
Osman Sınav, Hasan Kaçan, Kadir Çöpdemir, Sinan Taymin Albayrak, Didem Balçın ve İpek Tuzcuoğlu...
Sadece kariyerleri ile değil, yaşantılarıyla da 'samimi' olan ve konsepte uyumlu isimler. Bu nedenle diziye dört elle sarıldım. Ama dakikalar geçtikçe parmaklarım gevşedi. Bunun sebebi iki saatlik gala gecesini doldurmak adına gereksiz yere uzatılan bazı sahneler ve diyaloglardı.
Hatta bazı sahnelerde 'Bunun neresi komik?
Bu sahnenin burada ne işi var?' diye sordum kendime.
Yine de 'yerli ve milli' bir dizi bulmaktan yana mutluyum. Az önce saydığım aksaklıkların ise 'ilk bölüm telaşına' özgü olduğunu ümit etmek istiyorum.
Zaten artık herkes biliyor, Osman Sınav dizileri sonradan istim tutar.
Bu arada genç oyuncular arasında adının yanına 'uğurlu tik'imi attığım biri var. Ailenin büyük kızı 'Aysu'yu oynayan Gamze Karaduman resmen döktürüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA