Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yok böyle ses!

Önceki akşam 'O Ses Türkiye' sahnesine çıkan ABD'li Megan; hem jüriyi, hem de izleyenleri büyüledi. Megan Davis, Endonezyalı bir anne ve ABD'li bir babanın çocuğuydu. ABD vatandaşı olarak Hollanda'da yaşıyordu. Oradaki Türk arkadaşlarının etkisiyle Türk halk müziği kurslarına gitmeye başladı. Zamanla bu müzik türüne tutkuyla bağlandı. Hatta bağlama çalmaya bile başladı. Ama Megan, yarışmada klasik yabancı pop şarkısı seslendirdi. Hadise ve Yıldız Tilbe'nin koltuklarını döndürdü. Ama asıl sürpriz ondan sonra yaşandı. Megan hikayesini anlatıp üstüne bir de Türk sanat müziği eseri 'Kimseye Etmem Şikayet'i söyleyince herkes mest oldu. Megan, değme assolistlere taş çıkartırcasına bu zor eseri usulüyle, makamıyla öyle bir söyledi ki; onun Hollanda'da yaşayan bir ABD'li olduğuna inanmakta zorluk çektim. Megan, 'Dilini bildiği için daha iyi anlaşacağını' gerekçe göstererek, Hadise'nin takımını seçti.
Bu arada tek bir sözüyle 'ırkçı' ilan edilip gazete köşelerinde paramparça edilen Yıldız Tilbe'ye de büyük haksızlık edildi. Yıldız, yabancı dil bilmediği için tıpkı yukarıdaki örnekte olduğu gibi kendini ifade etmekte, şarkılarına ruh vermekte zorlanmayacağı 'yerli' şarkıcılar arıyordu. Onun için bir yarışmacıya "Türk olduğunu bilseydim, dönerdim" demişti. Ama tek cümleleri yüzünden insanları linç etmeye öyle alıştık, öyle zevk almaya başladık ki; 'kadife yürekli' Yıldız Tilbe'yi bile kurban etmekten çekinmedik.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA