Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Şehvete kapılmadan önce

Geçen hafta, iddia boyutlarını aşan bir başka haberin altında da FOX'un 'Çalar Saat' sunucusu İsmail Küçükkaya'nın imzası vardı. Küçükkaya, bir bakanın eşini FETÖ üyesi olmakla suçlamakla kalmayıp bu yüzden 'boşanacakları' iddiasını da canlı yayında seslendirmişti.
İsmail Küçükkaya'yı sabah gazete manşetlerini yorumladığı dakikalarda pek çok kez 'gazetecilik dersi verirken' izlemişliğim var. Ama sanırım kendisi bu olayda en önemli gazetecilik ilkesini atlamıştı; 'İstihbaratı, en az iki kaynaktan doğrulatma' ilkesini... Muhtemelen birileri Küçükkaya'ya bir ByLock listesi göstermiş, o da 'Acaba bir isim benzerliği tuzağına düşer miyim?' diye tereddüt etmeden, haberin(!) üzerine balıklama atlamış ve canlı yayında 'herkesi atlatma şehvetine' kapılarak, bu gerçek dışı iddiayı 'haber' niyetine sunma gafletinde bulunmuştu.
Hepimiz zaman zaman hata yapıyoruz. Sadece bir hatası nedeniyle onu bunu linç edenlerden olmadım, olmayacağım. Ama 37 yıldır gazetecilik mesleğinin içinde bulunan biri olarak, küçük bir gazetecilik tavsiyesi vermeye de hakkım olduğunu düşünüyorum: Şehvet, gazetecinin en büyük düşmanıdır!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA