Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

‘Töhmet’ skandalına RTÜK engeli

Show TV'deki 'Seda ve Uğur'la' programında Yeşilçam'ın ünlü oyuncularından Hale Soygazi hakkında iddiayı aşıp töhmet altında bırakma düzeyine erişen ve haftalarca 'reyting sağılan' olaya ilk tepki koyan kişiydim. Bu konuda köşemde üç ayrı yorum kaleme aldım ve ilgilileri uyardım. Ardından Hıncal Uluç ağabeyim de devreye girdi, iki yazı da o yazdı. Buna rağmen 'miş-mış'tan ibaret iddia ve suçlamalar ekranda uçuşmaya devam etti. Nihayet geçen hafta RTÜK (Radyo Televizyon Üst Kurulu) devreye girip programa en üst seviyeden para cezası kesince, kameralar önündeki bu garabete son verildi. Şimdi, Hale Soygazi'nin oğlu olduğunu iddia eden Murat Şar, mahkemeye başvurup DNA örneği vererek iddiasını hukuk yoluyla kanıtlamaya çalışacak.
Peki ama neden ille de RTÜK'ün sopa göstermesini bekliyoruz? Neden 'iddia' kisvesi altında özel hayatlara gereken saygıyı göstermiyoruz? Neden reyting uğruna topluma mal olmuş kişilerin mahremiyetini ayaklar altına alıyor, onlarla birlikte ailelerini de töhmet ve utanç altında bırakıyoruz? Üstelik, yöntemin yanlış olduğu gazete köşelerinde 'uyarı' yazılarıyla ortaya konulmuşken, neden ısrar ediyoruz? Reyting uğruna ya Rab, daha ne güneşler batacak?
Bu çağda televizyona hâlâ RTÜK cezalarıyla çekidüzen verilmesini görmekten mutlu olduğumu sanmayın. Ama siz sürekli kırmızı ışıkta geçmeyi alışkanlık haline getirirseniz, bir gün bir kavşakta kamyon altında kalmaktan kurtulamazsınız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA