Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bari işe yarasın

Salı akşamı iki yeni diziyle daha tanıştık; Star'daki 'Ufak Tefek Cinayetler' ve FOX'ta gala yapan 'Kadın'...
Dizilerin analizine girişmeden önce bir şikayetimi dile getireceğim.
Söyler misiniz, bunca diziye ihtiyacımız var mı? Dizi tutturacağız diye sonu gelmez bir para ve emek israfı yaşanıyor.
Ekran başında boşuna geçirilen zaman kaybını ise hiç söylemiyorum. Tıpkı göle maya çalar gibi: 'Ya tutarsa?' Bari bu savurganlık bir işe yarasın düşüncesiyle yapacağım öneri ise şu: Televizyonda yayınlanan her dizinin reklam gelirlerinden ayrılacak küçük meblağlar bir fonda biriktirilsin.
Daha sonra bu para muhtaç eski oyuncular için yapılacak bir huzurevi için mi harcanır, yoksa Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinde Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayacak tarihi filmlere finans olarak mı biriktirilir orasını bilmem.
Ama hiç olmazsa bunca diziyi yaparken, yayınlarken ve izlerken 'bir işe yaradığımızı' hissedip vicdanen rahatlarız diye düşünüyorum.
Yeni dizilere gelince:
Star'daki 'Ufak Tefek Cinayetler'i, birbirinin kopyası bunca entrika dizisi içinde 'farklı ve ilginç' buldum.
Özellikle AB kategorisi kadın izleyiciyi ilgilendirecek gibi duruyor. FOX'taki 'Kadın' dizisine ise ancak yarım saat tahammül edebildim. Öyle koyu bir dram, çocuk zaafından damıtılmış öyle yıpratıcı sahneler vardı ki içim kıyıldı. dert sahibi oldum. Bu haliyle bana çokça 'Annem' dizisini hatırlattı.
Asıl neye yandım biliyor musunuz?
İki diziyi arka arkaya izleyeceğim diye 'Eşkıya'nın yeni bölümünü kaçırdığıma...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA