Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

‘Ertuğrul’dan parti propagandası(!)

Siyaset dünyamız yeni bir partiyle tanıştı. Adı, İyi Parti oldu. Siyaset benim işim değil. 'Hayırlı olsun' deyip geçerim. Ama partinin ismiyle ilgili söyleyecek birkaç sözüm var. Ben yeni parti kuracak olsam adını 'İyi' koymazdım. Bir kere çok sıradan, çok ortalama ve hayli iddiasız. Örneğin, ilkokul karnelerinde 'iyi'nin üzerinde 'pekiyi' var. Yani partinin ismi 'iktidar' vâdetmiyor sanki. 'İyi' sözü, içerdiği olumlu anlama rağmen günlük konuşmalarımızda da 'vasat'ı ifade eder. 'Nasılsın?' diye sorarsınız, en geçiştirici cevabı alırsınız: 'İyiyim...'
Parti logosundaki 'İYİ' yazısının görseli ise direkt olarak Osmanlı devletinin kurucusu Kayı boyunun alamet-i farikasını çağrıştırıyor. Çünkü Y'lerin kuyruğu özellikle uzun tutulmuş.
Millet, son zamanlarda Kayı boyunun simgesine bir hayli aşina olmuştu. Nedeni, TRT 1'de yayınlanan ve büyük ilgi gören 'Diriliş: Ertuğrul' dizisi. Neredeyse her sahnede Kayı obasının 'IYI' yazan flamaları ekrana düşüyor. İşin ilginç tarafı; yeni partinin resmen ilan edildiği gün, 'Ertuğrul'un yeni sezonunun da başladığı gündü. Önceki akşam ekranda yine bol miktarda 'IYI' flaması gördük. Acaba Meral Akşener ve arkadaşları, propaganda için umutlarını 'Ertuğrul'a bağlayıp bu günü özellikle mi seçtiler?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA