Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yaşasın yeni AKM

Sonunda Atatürk'ün adına, İstanbul'un şanına yaraşır bir kültür merkezi için düğmeye basıldı. Taksim'deki yeni Atatürk Kültür Merkezi projesini detaylarıyla inceledim. Tek kelime ile harika! Yol veren, önünü açan, projelendiren, hayata geçiren kim varsa hepsini tek tek kutluyorum.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, projenin neden 10 yıl geciktiğini açıkladı. Adres olarak da 'istemezükçüler'i gösterdi. Hani köprüden baraja, stattan sinemaya kadar bu ülkeye artı değer katacak her yeni projeye 'siyaseten' hayır diyen 'istemezükçüler' var ya, işte onları. Hatırlayın, mezbelelik haline gelen eski Emek Sineması'nın yenilenmesine de şiddetle karşı çıkmışlardı. Eğer, gidip görmeye yürekleri yetmişse, yenisi karşısında kim bilir ne kadar mahcupturlar. Tabii eğer utanmaları varsa...
Erdoğan'ın "Sadece bir kısım elitin değil, tüm halkımızın faydalanacağı bir kültür merkezi olacak" sözüne de ayrı bir değer ve önem veriyorum. Merkezin çevresindeki trafik düzenlemesine ve yayalaştırma hamlesine de şapka çıkartıyorum. Eserin isminin 'Atatürk Kültür Merkezi' olarak kalması ise kötü niyetlilerin ellerindeki tüm sahte argümanı boşa çıkartacak cinsten. En çok da buna seviniyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA