Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Dizilerin karbon izi

Hepimiz şu dünyada 'iz' bırakmaya çalışıyoruz. Ancak geride bırakmamamız gereken en önemli iz, karbon ayak izimiz. Yani havayı, doğayı kirletme oranımız...
İnternet üzerinden yayınlanan ve bu sene 'Çi' adını alan meşhur 'Fi' dizisinin içinde yer alan bir reklam ise herkesin ilgisini çekti. Yüzde 100 organik pamuk sertifikalı bir ped reklamının son saniyesinde yazanlar izleyenleri şaşırttı. Firma; reklam filminin yapım aşamasında karbon ayak izi salınımı sebebi ile doğaya verilen zararı, yedi ağaç dikilmesine vesile olarak telafi ettiğini belirtti.
Markanın Türkiye temsilcisi Güçlü Öztürk de kadın sağlığı ile birlikte çevre ve hayvanları korumak için bundan sonra da önemli adımlar atacaklarını ifade ederek, "Reklamın yapımı ve yayınlanması sırasında tükettiğimiz elektrik ve lojistik hizmetler nedeniyle salınan karbon ayak izimiz için ağaç bağışladık. Sürdürülebilir yaşam ve dünyadaki her canlının sağlığı konusunda çok titiz ve etik olan markamız için Türkiye'de de aynı titizlikle hareket ediyoruz, umarız başka markalara da örnek oluruz" dedi.
Umarım bu uygulama, televizyon için öncü bir örnek olur. Her reklam, dizi ve filmin ardından ekranda aynı ibareyi görürüz.
Çocukken izlediğim kovboy filmlerinde çokça seyretmişliğim vardır; kahramanlarımız, kendilerini takip edenler onları bulamasın diye arkalarında bir ağaç dalını ya da çalıyı sürükleyerek izlerini yok etmeye çalışırlardı. Yıllar sonra ayak izlerimizi silmek için yine ağaca başvuruyoruz. Ne kadar da manidar!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA